Η κυβέρνηση της Κίνας ανάβει κόκκινο στο Pokemon Go!

Αναμφίβολα, το Pokemon Go έγραψε ιστορία την χρονιά που μας πέρασε, αποδεικνύοντας περίτρανα την πλούσια δυναμική και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας Augmented Reality game όταν συνδυαστεί με ένα πασίγνωστο brand. Για τουλάχιστον 4 μήνες όλη η υφήλιος ήταν απασχολημένη με το κυνήγι των συμπαθέστατων Pokemon,

ωστόσο μπορεί να έχουν συμπληρωθεί περισσότεροι από 6 μήνες από τότε που έκανε την εμφάνιση του, όμως κάποιες περιοχές του πλανήτη ακόμη δεν έχουν καταφέρει να γνωρίσουν πως είναι η χαρά του να πιάνεις Pokemon… Σε αυτές τις περιοχές εντάσσεται και η μεγαλύτερη αγορά mobile συσκευών στον κόσμο, η οποία δεν είναι άλλη από την… Κίνα!

To Pokemon Go συναντάει πολλές δυσκολίες για να κυκλοφορήσει στη Χώρα του Δράκου, καθώς η κινεζική κυβέρνηση ανάβει «κόκκινο», περνώντας από κόσκινο όχι μόνο το game της Niantic Labs, αλλά και οποιοδήποτε software στηρίζεται στην Augmented Reality τεχνολογία. Με την περίπτωση του Pokemon Go, η κυβέρνηση της Κίνας εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την κυκλοφορία του γνωστού mobile game, καθώς θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που αφορούν τόσο στην εθνική ασφάλεια όσο και στην ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους. Για αυτό, η αρμόδια αρχή της Κίνας που τσεκάρει κάθε «δυτικογενές» προϊόν, θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα για το εάν ο τίτλος της Niantic Labs πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες της χώρας του Δράκου. Οι πιθανότητες φυσικά δεν είναι με το μέρος του Pokemon Go, από τη στιγμή που έγινε η αιτία για να προκληθούν δεκάδες ατυχήματα και να τεθούν σε κίνδυνο πολλές ζωές. Ενδεικτικό είναι ότι όταν το Pokemon Go κυκλοφόρησε για την Ιαπωνία, χιλιάδες Κινέζοι gamers επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τους servers του. Ένας υπεύθυνος της Niantic βέβαια όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν θέλησε να σχολιάσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία του τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι επικεντρωμένη σε άλλα θέματα.

The post Η κυβέρνηση της Κίνας ανάβει κόκκινο στο Pokemon Go! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα