Hacker ξετινάζει την ESΕA και βγάζει στη φορά τα δεδομένα 1.5 εκατ. χρηστών!

Οι υπεύθυνοι της ESEA (E-Sports Entertainment Association) δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς όπως έγινε γνωστό ένας δαιμόνιος hacker κατάφερε (αφού πρώτα παραβίασε το site της) να βγάλει φόρα παρτίδα στο Internet τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 1.5 εκατομμυρίων χρηστών! H ιστορία ξεκίνησε στα τέλη του Δεκεμβρίου όταν ένας hacker κατάφερε να παραβιάσει

τα συστήματα ασφαλείας της διοργανώτριας αρχής στον τομέα των e-Sports, ζητώντας μάλιστα μέσω ransomware το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο των 100.000$!

Όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσε στους υπευθύνους της ESEA ο άγνωστος hacker, εάν δεν του σκάγανε το παραδάκι άμεσα, τότε εκείνος θα δημοσίευε στο Internet τα προσωπικά δεδομένα 1.5 εκατομμυρίων χρηστών. Από ότι φάνηκε οι αρμόδιοι της ESEA δεν πείστηκαν από τις απειλές του και προτίμησαν να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας που βρήκαν στα συστήματα τους, με αποτέλεσμα (στις 8 Ιανουαρίου) να την πληρώσουν στο τέλος. H ΕSEA αυτή τη στιγμή ζητάει από τους χρήστες που χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες της να αλλάξουν τα passwords τους και οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια των λογαριασμών τους. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό την υπόθεση έχει αναλάβει το FBI, καθώς τα προσωπικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές phising επιθέσεις. H ΕSEA είναι μία από τις αρχαιότερες διοργανώτριες εταιρίες που τρέχει e-Sports events, καθώς δημιουργήθηκε το 2003 και αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα της είναι η σωστή λειτουργία της ομώνυμης e-Sports λίγκας.

The post Hacker ξετινάζει την ESΕA και βγάζει στη φορά τα δεδομένα 1.5 εκατ. χρηστών! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα