ΗΠΑ, ξεκινά η απαγόρευση αφόρτιστων κινητών σε ορισμένες πτήσεις

11:27 7/7/2014 - Πηγή: TechBlog

Πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο μαζί με το διαβατήριο και το εισιτήριο πρέπει πλέον να βεβαιώνεστε αν το κινητό σας είναι φορτισμένο. Αυτό επειδή μπορεί να σας απαγορευθεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο ή να σας το κρατήσουν στον έλεγχο.

Αυτός είναι ο νέος κανόνας για να ταξιδέψεις από ορισμένες χώρες προς της ΗΠΑ και γίνεται για λόγους ασφαλείας. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την πλήρη λίστα με τα αεροδρόμια που απαιτούν φορτισμένα κινητά αλλά το αεροδρόμιο του Heathrow

στο Λονδίνο είναι ένα από αυτά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές όπως laptops. Το νέο μέτρο έρχεται ως επακόλουθο των πληροφοριών που θέλουν τρομοκράτες από Υεμένη και Συρία να έχουν δημιουργήσει βόμβες που μπορούν να περάσουν τους ελέγχους ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έχουν το δικαίωμα να σας ζητήσουν να ενεργοποιήσετε κάποιες συσκευές όπως για παράδειγμα το κινητό σας.

Τα iPhone και Samsung Galaxy είναι αυτά στα οποία μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί οι περισσότεροι έλεγχοι σε κάποια αεροδρόμια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα