Assassin’s Creed: «Απόδραση», «Προδοσία», «Εκδίκηση»

Έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα διηγήματα της σειράς Assassin’s Creed, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε και κάτι για τους εραστές της 9ης Τέχνης και του εικονογραφημένου διηγήματος… και μάλιστα, μεταφρασμένα στα ελληνικά!

Η γαλλική τριλογία από την Ubisoft έφτασε πρόσφατα λοιπόν στην ελληνική αγορά (από τις Εκδόσεις Διόπτρα) και αποτελεί ένα «must» κόσμημα για κάθε gamer. Και τα τρία graphic novels μοιράζονται ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά: είναι όλα hardpack (πολύ σκληρό εξώφυλλο/οπισθόφυλλο), με διαστάσεις

23 Χ 30 εκατοστά και εκτείνονται σε 48 σελίδες έκαστο. Δεν τα αποκαλείς «κόμικ», αλλά βιβλία, καθώς είναι πραγματικά πανέμορφες εκδόσεις πολυτελείας και εξαιρετικής ποιότητας. Από το site του εκδότη πωλούνται με 12 EUR έκαστο, μια αρκετά λογική τιμή για ένα τόσο ποιοτικό προϊόν.



Η ιστορία ξεκινάει με το «Απόδραση», το πρώτο κεφάλαιο της τριλογίας που έχει ρόλο εισαγωγής στον μύθο των graphic novels. Ο Ντέσμοντ Μάιλς ξυπνάει φυλακισμένος σε ένα εργαστήριο υψίστης ασφαλείας, όπου εκτελούνται πειράματα με την απόρρητη μηχανή Άνιμους. Ποιο απίστευτο μυστικό είναι θαμμένο βαθιά στο DNA του, κρυμμένο μέσα στη γενετική του μνήμη; Τι στοιχεία ψάχνει ο πολυεθνικός κολοσσός Abstergo στις ζωές των προγόνων του Ντέσμοντ, που όλοι ανήκαν σε μια απόκρυφη σέκτα δολοφόνων; Δεν συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνο είναι να ξυπνήσουν τις μνήμες ενός Ασασίνου;

Το δεύτερο graphic novel λέγεται «Προδοσία». Ο Ντέσμοντ αποδέχεται το πεπρωμένο του και βαδίζει στο μονοπάτι των Ασασίνων. Καθώς, όμως, οι εχθροί εμφανίζονται ακόμα και στο ίδιο του το στρατόπεδο, θα ανακαλύψει ότι το ταξίδι στο παρελθόν έχει δυσβάσταχτο τίμημα. Μαζί με τη Λούσι αρχίζουν να αναζητούν ένα αρχαίο τεχνούργημα που κρύβει υπερφυσικές δυνάμεις. Προκειμένου να το βρουν, ο Ντέσμοντ πρέπει να ξαναζήσει το παρελθόν ενός Ρωμαίου προγόνου του, του φημισμένου Ακουίλου. Καθώς οι Ναΐτες τον περικυκλώνουν και οι εχθροί εμφανίζονται ακόμα και στο ίδιο του το στρατόπεδο, ο Ντέσμοντ θα ανακαλύψει ότι το ταξίδι στο παρελθόν έχει πολύ ακριβότερο τίμημα απ’ ό,τι μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Στο τρίτο μέρος της τριλογίας με τίτλο «Εκδίκηση» η δίψα για εκδίκηση οδηγεί τον Ακουίλο στη Ρώμη, όπου διασταυρώνεται με τα ματωμένα ίχνη του χαμένου Ανχ. Την ίδια ώρα, οι βαρβαρικές ορδές, καθοδηγούμενες από τον Ασασίνο Ατσίπιτερ, διασχίζουν τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, σπέρνοντας στο πέρασμά τους χάος και καταστροφή.

Η τριλογία είναι προϊόν της φαντασίας του δημιουργικού Eric Corbeyran, με εικονογράφηση από τον ταλαντούχο Djillali Defali. Η μετάφραση στα ελληνικά, που είναι εξαιρετική, είναι της Βίκυς Κατσαρού. Εξαιρετική ιδέα για να το έχετε «τυχαία» αφημένο ως coffee-table book στο σαλόνι!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Από αυτή τη σελίδα, θα χαρίσουμε σε δύο τυχερούς από μια τριλογία! Δεν θέλουμε Like/Share, ούτε χιλιάδες ανούσια σχόλια… θέλουμε Assassin’s Engagement και να εορτάσουμε αυτή την εκπληκτικά σειρά παιχνιδιών. Θέλουμε λοιπόν να αφήσετε ένα σχόλιο (στα comments από κάτω) και να μας πείτε ποιο ήταν το αγαπημένο σας Assassin’s Creed!

Οι δύο νικητές του διαγωνισμού μας για δύο (2) τριλογίες Assasssin’s Creed: Απόδραση/Προδοσία/Εκδίκηση είναι οι: Βίκυ Γιαννακάκου και Ανδρέας Γκίκας.

The post Assassin’s Creed: «Απόδραση», «Προδοσία», «Εκδίκηση» appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα