Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλά remasters, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι παρεξηγημένα. Τα remasters αυτά έχουν σκοπό να φέρουν σε μια νέα γενιά παικτών τίτλους που είχαν διαπρέψει σε προηγούμενες πλατφόρμες και που κάποιοι δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν. Προσαρμοσμένα στις σημερινές τεχνικές προδιαγραφές, με κάποιες πινελιές ανανέωσης και ίσως κάποιο έξτρα υλικό, δεν απευθύνονται στους παίκτες που τα έχουν ήδη παίξει. Μια τέτοια διπλή επανακυκλοφορία είναι το Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection,

που δίνει την ευκαιρία στους κατόχους PlayStation 4 που δεν είχαν δει αυτά τα παιχνίδια να τα αποκτήσουν μαζί σε ένα πολύ οικονομικό πακέτο.

To Heavy Rain, όταν είχε κυκλοφορήσει για το PlayStation 3, είχε κάνει πολλά σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα: τα γραφικά, η κίνηση, ο ήχος, γενικότερα τα production values ήταν εκτός πραγματικότητας. Εξαιρετικά κινηματογραφικό, ήταν μια φιλόδοξη απόπειρα σε ένα νέο επίπεδο αφηγηματικότητας στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Το αστείο είναι ότι τότε, κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί adventurers το είχαν καταδικάσει για την απλοποίηση των γρίφων, την έλλειψη παραδοσιακού inventory, κ.λπ. Πού να ήξεραν τι τους περίμενε λίγο αργότερα με την Telltale Games… Όπως και να έχει, το Heavy Rain ήταν όντως ένα από τα παιχνίδια που ένωσαν δύο συγγενικούς κόσμους, του κινηματογράφου και των βιντεοπαιχνιδιών, με έμφαση στο σενάριο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Κυρίως όμως έμεινε αξέχαστο για τη σπονδυλωτή δομή και τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες που παίζει ο παίκτης: ο πατέρας που πενθεί, ο εθισμένος αστυνομικός, ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ και η φωτορεπόρτερ εναλλάσσονται και ο παίκτης ελέγχει καθέναν με τη σειρά. Ανάλογα με τις επιλογές σας, είναι πολύ πιθανό ένας ή και περισσότεροι, να σκοτωθούν καθώς ψάχνετε για τον μανιακό δολοφόνο, αλλά η ιστορία συνεχίζεται ούτως ή άλλως.

Στη remastered version που κυκλοφόρησε, το παιχνίδι εμφανίζεται αυτούσιο, με κάποιες τεχνικές αλλαγές για να εκσυγχρονιστεί στις ανάγκες του 2016. Η ανάλυση παίζει πια στα 1080p, ενώ τα textures είναι πιο πλούσια: ένα παρατηρητικό μάτι θα καταλάβει τις διαφορές από τη μετάβαση PlayStation 3 σε PlayStation 4 (στρωμένα πολύγωνα στα κοντινά πλάνα, textures που φορτώνουν χωρίς καθυστέρηση, κ.λπ), αλλά μην περιμένετε θαύματα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχουν γίνει οι ακόλουθες τεχνικές αναβαθμίσεις:

Αύξηση ανάλυσης από 720p σε 1080pΑύξηση των διαθέσιμων shadow maps από 8 σε 12Ενεργοποίηση του multi-threaded renderingΦίλτρα post-process: HDAO και MSAAΒελτιωμένος φωτισμός σε δωμάτια και αντικείμεναΒελτιωμένες αντανακλάσεις

Παρά τις προσπάθειες αυτές, τα 6 χρόνια που έχουν περάσει ήταν πολύ σημαντικά στην τεχνολογία και τα παιχνίδια και η ηλικία του Heavy Rain δεν κρύβεται. Παρόλα αυτά, η κινηματογραφική εμπειρία και το εκπληκτικό σενάριο είναι που χαρακτηρίζουν το Heavy Rain και όποιος δεν το έχει παίξει, απλά χάνει.

Το Beyond: Two Souls είναι μάλλον αντίστροφη περίπτωση: πιο πρόσφατο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο, μοιάζει πιο κοντά με παιχνίδι αυτής της γενιάς. Το σενάριο και οι χαρακτήρες είναι ελαφρώς πιο αδύναμοι από το Heavy Rain, αλλά Helen Page/William Dafoe δίνουν ρέστα με τις ερμηνείες τους, όπου «πατάνε» οι χαρακτήρες του παιχνιδιού. Η μικρή Jodie συνδέεται με ένα υπερφυσικό πνεύμα/οντότητα από μωρό και μαθαίνει να ζήσει μαζί του. Είναι μια περίεργη ιστορία, αλλά αξίζει να τη ζήσετε. Το Beyond: Two Souls, σε αυτή τη νέα του μορφή, έχει την δυνατότητα να παιχτεί σε χρονολογική σειρά. Το αρχικό παιχνίδι έκανε πολλά «μπρος-πίσω» στην ιστορία του και κάποιοι ίσως να είχαν συγχυστεί – πλέον μπορείτε να τα παίξετε πιο στρωτά, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα δείτε στατιστικά άλλων παικτών για να δείτε τι αποφάσεις είχαν πάρει στα κομβικά σημεία του παιχνιδιού. Δυστυχώς, κανένα παιχνίδι δεν έχει ενσωματώσει την επιφάνεια αφής του χειριστηρίου, η οποία πραγματικά είναι τέλεια για τον χειρισμό των παιχνιδιών.

Σε τελική ανάλυση, το κριτήριο για την αγορά του Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection στηρίζεται σε πρακτικούς και οικονομικούς παράγοντες: μιλάμε για δύο πολύ σημαντικούς τίτλους (που όταν είχαν πρωτοβγεί κόστιζαν το κλασσικό 60-70άρι), σε ένα πακέτο των 40 EUR. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αν δεν είχατε δει τα παιχνίδια όταν είχαν βγει, το αγοράζετε το συντομότερο δυνατό – διαφορετικά, πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να δώσετε χρήματα για μια απλή μεταφορά στη νέα κονσόλα.

The post Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα