Far Cry Primal: Οδηγός Επιβίωσης & Συμβουλές!

Το Far Cry Primal είναι ένα παιχνίδι τεράστιο, με ανοικτό χάρτη για εξερεύνηση, με δεκάδες ζώα και αγριάνθρωπους που θέλουν να σας φάνε (ναι, και οι άνθρωποι). Ευτυχώς έχετε στη διάθεσή σας μια τεράστια γκάμα από όπλα και εργαλεία, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που ίσως φανούν ακόμα πιο χρήσιμες. Μαζέψαμε ορισμένα tips για όσους κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στη θανάσιμη κοιλάδα του Oros…

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: Το Far Cry Primal σας αφήνει μεγάλη

ελευθερία κινήσεων, αλλά μην ξεγελαστείτε. Μην αρχίσετε να κόβετε βόλτες άσκοπα στον χάρτη, αλλά επιδιώξτε να φέρετε γρήγορα τους βοηθούς στη βάση σας – θα σας μάθουν σημαντικές ικανότητες και θα ξεκλειδώσουν αντικείμενα και λειτουργίες. PRO TIP: Ξεκινήστε οπωσδήποτε με τον Wogath, ο οποίος όχι μόνο θα ξεκλειδώσει αναβαθμίσεις για τη χωρητικότητα του φαγητού και του λίπους (τα πιο σημαντικά από όλα σας τα εφόδια), αλλά θα σας δώσει και τον γάντζο με τον οποίο μπορείτε να ανεβείτε/κατεβείτε πλαγιές, σε χρήσιμα σημεία του χάρτη. Συνολικά οι βοηθοί του χωριού και οι αποστολές που τους ξεκλειδώνουν έχουν ως εξής:

On The Hunt (Jayma The Hunter) Brother In Need (Karoosh The Warrior) Trapped (Wogah The Crafter) Blood Of Orosh (Wogah, μετά από το Trapped) Big Darwa Fort (Dah των Udam, μετά από το Vision of Ice) Fire Screamer Fort (Roshani των Izila, μετά από το Vision of Fire)

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: Τo Far Cry Primal βασίζεται πολύ στο crafting, οπότε δεν πρέπει να σταματάτε τη περισυλλογή πρώτων υλών (δέρματα νεκρών ζώων, βράχια και φυτά). Ακόμα και όταν είστε γεμάτοι σε μια κατηγορία, καλό είναι να μαζεύετε ύλες γιατί μπορεί να είστε τυχεροί και να βρείτε κάποιο rare. Σημειώστε ότι τα Dholes μαζεύουν αυτόματα πρώτες ύλες – δεν είναι καλά στη μάχη, αλλά βοηθάνε τους τεμπέληδες στην περισυλλογή. PRO TIP: Απενεργοποιήστε (από τις Επιλογές) το animation του χαρακτήρα κάθε φορά που μαζεύει πρώτες ύλες, ώστε να τα μαζεύετε στιγμιαία, χωρίς καθυστερήσεις.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΩΣΤΩΝ SKILLS: Τα skills του Far Cry Primal, όσο πιο βαθιά πάνε σε ένα από τα skill trees, τόσο πιο ακριβά γίνονται και είναι σημαντικό να κάνετε τις σωστές επιλογές (υπάρχουν συνολικά 77 skills). Επενδύστε λοιπόν πρώτα στα skills του beasthunter για να καταφέρετε να δαμάσετε περισσότερα ζώα, στη συνέχεια επενδύστε στα crafting/resources ώστε να μαζεύετε περισσότερες πρώτες ύλες και να φτιάχνετε περισσότερες ποσότητες από αναλώσιμα και επενδύσετε πόντους στα skills που δίνουν +1 στα Hit Points. Στη συνέχεια, ξεκλειδώστε την ικανότητα να μαρκάρετε (tag) τους εχθρούς από την Jayma και τις άμεσες εξοντώσεις, τα Takedowns, από τον Karoosh. Αγνοήστε φυσικά τα skills που αναβαθμίζουν ικανότητες που δεν χρησιμοποιείτε, ακόμα και αν σας φαίνονται ««φθηνές». PRO TIP: Για να εξημερώσετε τις πιο rare εκδόσεις ζώων, πρέπει πρώτα να τις βρείτε. Χρησιμοποιήστε την ειδική όραση: αν υπάρχει ένα rare ζώο στην περιοχή, θα αφήνει πίσω του ένα κίτρινο ίχνος μυρωδιάς (ορατό και από την κουκουβάγια). Αν δεν υπάρχει rare ζώο στην περιοχή, αρχίστε να σκοτώνετε τα κανονικά ζώα και θα αναγκάσετε έτσι την εμφάνιση ενός rare.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ INTERFACE: Οι πρωτόγονοι άνθρωποι δεν είχαν ραντάρ και ειδικές αισθήσεις, εσείς όμως έχετε και καλά θα κάνετε να τις χρησιμοποιείτε συχνά. Ιδιαίτερα η ειδική όραση είναι υπερβολικά βοηθητική, θα πρέπει να την πατάτε ανά μερικά δευτερόλεπτα για να φωτίζετε εχθρούς, ίχνη, πρώτες ύλες. Επίσης, θα φωτίζει με κόκκινο χρώμα τα ίχνη και τους στόχους μιας αποστολής – εξαιρετικά βοηθητικό όταν δεν ξέρετε πού πρέπει να πάτε. Αντίστοιχα, με το ένα σας μάτι πρέπει να κοιτάτε συχνά το ραντάρ και να αναγνωρίζετε όλα τα εικονίδια εκεί με μια ματιά και ιδίως τους εχθρούς (ειδικά όταν μπερδεύεστε ή κυνηγάτε ένα γρήγορο ζώο, ψάξτε για το κόκκινο βέλος). PRO TIP: Ένα βελάκι κάτω/πάνω από το εικονίδιο, δείχνει αν το αντίστοιχο εικονίδιο είναι πιο χαμηλά/ψηλά από εσάς).

ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ FAST TRAVEL POINTS ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ: Ο χάρτης του Far Cry Primal είναι πραγματικά τεράστιος, καλό είναι να ανοίξετε την περιοχή λοιπόν και να ξεκλειδώσετε τα σημεία του fast travel για να κάνετε γρήγορες μετακινήσεις. Ειδικά τα outposts θα ανεβάσουν πολύ και τον πληθυσμό σας, αλλά πάντα να χρησιμοποιείτε την κουκουβάγια για αναγνώριση, ώστε να ξέρετε τι και πόσοι εχθροί περιμένουν σε έναν καταυλισμό. Πρώτος στόχος, οι εχθροί με το εικονίδιο της σάλπιγγας που θα φωνάξουν ενισχύσεις. PRO TIP: Μπορείτε να καταστρέψετε τους συναγερμούς αυτούς, ενώ αν ελευθερώσετε τα ζώα στα κλουβιά, θα προκληθεί πανικός στον οικισμό.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ: Το Far Cry Primal σας δίνει πάρα πολλά εργαλεία για να αντιμετωπίσετε διαφορετικές συνθήκες, εχθρούς και καταστάσεις. Πάντα να αναζητάτε το υψηλό έδαφος, πάντα να επιτίθεστε με τους δικούς σας όρους και όταν βρείτε τα σκούρα, τρέξτε και κρυφτείτε για να πολεμήσετε πάλι αργότερα. Μερικές συμβουλές για τη μάχη:

Πάντα χρησιμοποιήστε το πλεονέκτημα του stealth για να πετύχετε 1-2 εύκολες εξοντώσεις πριν από τη μάχη, ακόμα και αν η τακτική σας είναι η μετωπική επίθεση εναντίων όλων.Χρησιμοποιήστε πρώτα μακρινές επιθέσεις (τόξο) και τα takedowns για άμεσες εξοντώσεις – αποτελειώστε με το απλό mace, που είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο από κοντά.Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε «πυρακτωμένα» όπλα, ειδικά εναντίον ζώων- προκαλούν περισσότερη ζημιά και μπορείτε να βάλετε φωτιά στον αντίπαλο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα (ειδικά τη νύχτα).Στα δύσκολα ζώα και στους εχθρούς με θωράκιση, σκορπίστε παγίδες στην περιοχή και αρχίστε να τρέχετε γύρω-γύρω για να τους οδηγήσετε. Οι παγίδες στο Far Cry Primal είναι γενικώς το πιο καταστροφικό σας εργαλείο.Στα μεγάλα πλήθη, ο φίλος σας είναι οι βόμβες berserker, ώστε να προκαλέσετε σύγχυση και πανικό – κάντε τους να αλληλοσφαχτούν, όσο επιλέγετε από μακριά στόχους με βέλη.Διαλέξτε το σωστό pet για την περίσταση: οι γάτες είναι σιωπηλές, οι αρκούδες τραβάνε χτυπήματα πάνω τους.


Κλείνοντας, ας απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που βασανίζουν τους νέους επισκέπτες της αφιλόξενης κοιλάδας του Far Cry Primal, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσετε να διαβάσετε την παρουσίασή μας του Far Cry Primal.

Ο ΒΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Ξεκλείδωσε τα βαριά ρούχα για περισσότερη αντοχή (από τον Karoosh), κρατήσου κοντά σε φωτιές, μην χασομεράς μέσα στο κρύο και το ευκολότερο: βάλε φωτιά στο όπλο σου για να σε ζεστάνει!

ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΝΑ $!#@ΖΩΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ (NA ΠΕΡΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ) ; Σκέψου πονηρά- αν δεν μπορείς να το σκοτώσεις, ρίξ’ του ένα δόλωμα, τρέξε λίγο μερικούς κύκλους για να το οδηγήσεις πάνω του και εξημέρωσέ το!

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Ξεκλείδωσε την ικανότητα για να καβαλάς ένα από τα μεγάλα ζώα (τίγρη/αρκούδα) και καβάλα το άτι σου – είναι εκπληκτικά γρήγορο μέσο μετακίνησης!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΥΠΩΣΩ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Μπορείς να ρίξεις ένα πετραδάκι κάπου και να τραβήξεις την προσοχή ενός φρουρού προς τα εκεί, ώστε να τον ετοιμάσεις για ακαριαία εξόντωση. Μην ξεχάσεις να κρύψεις το πτώμα μετά.

ΕΧΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Αυτό είναι ευκολάκι, απλά άφησε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο και μοιράσου τη σοφία σου!

The post Far Cry Primal: Οδηγός Επιβίωσης & Συμβουλές! appeared first on gameslife.

Keywords
Αναζητήσεις
odigos epiviosis
Τυχαία Θέματα