Arslan: The Warriors of Legend

Η νέα προσπάθεια της Omega Force ακούει στο όνομα Arslan: The Warriors of Legend. Πρόκειται για μια μεταφορά του επιτυχημένου anime στις κονσόλες με πυρήνα του gameplay την σειρά Dynasty Warriors. Όσοι έχουν επαφή με τη σειρά Warriors, θα βρεθούν σε γνώριμα νερά με το ασταμάτητο hack

n’ slash και τους πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα στην οθόνη.

Το παιχνίδι μέσω ενός απλού και κατανοητού tutorial προσπαθεί να μας βάλει στις βασικές μηχανικές του παιχνιδιού. Στο τεχνικό μέρος το παιχνίδι βασίζεται στα μοντέλα του anime και μας τα μεταφέρει στην οθόνη μας με όμορφα cel shaded γραφικά. Ο σχεδιασμός είναι όμορφος και πιστός στο anime, αλλά λείπει αυτή η next gen αίσθηση ενώ προκαλεί ενόχληση ότι το frame rate έχει αρκετά drops. Ο ηχητικός τομέας κρίνεται εξαιρετικός με τους ηθοποιούς της σειράς να δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες του παιχνιδιού και το soundtrack είναι όμορφο με τις απαραίτητες εντάσεις εκεί που χρειάζεται. Το σενάριο του Arslan είναι εξαιρετικό και σε κρατάει μέχρι το τέλος με αρκετές ανατροπές.

Εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα είναι στο βασικό κομμάτι, δηλαδή το gameplay. Αρκετά ρηχό κι επαναλαμβανόμενο, σε σημείο που σε λίγες μόνο ώρες ο τίτλος έχει ξεδιπλώσει ό,τι έχει να δώσει. Υπάρχουν όμορφα σημεία, όπως το Mardan Rush αλλά ακόμα κι αυτά, γρήγορα γίνονται βαρετά. Τα όποια skills, upgrades και combos είναι και παραμένουν αρκετά βασικά μέχρι το τέλος, χωρίς κάποια ευχάριστη έκπληξη ή κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης παρατηρούνται κάποια θέματα στην αξιοπιστία της AI που μερικές φορές κινείται σπασμωδικά.

Εκτός από το κλασσικό story mode υπάρχουν επιλογές όπως το Free modes, όπου μπορούμε να παίξουμε κάποιες αποστολές και κάποια scenarios που βασίζονται στην σειρά manga. Χωρίς αμφιβολία, μια καλή προσθήκη που δίνει έξτρα ώρες στον τίτλο. Εν κατακλείδι πρόκειται για μια καλή μεταφορά του επιτυχημένου anime, η οποία όμως απευθύνεται κυρίως στους οπαδούς της σειράς Dynasty Warriors. Δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τους μη μυημένους στο στυλ αυτό και να κερδίσει νέους οπαδούς – αλλά εσείς που είστε φαν (και ξέρετε ποιοι είστε), βουτήξτε άφοβα!

The post Arslan: The Warriors of Legend appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα