Η Λαγκάρντ “απειλεί” την Ευρώπη για την Ελλάδα

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ασία, με προορισμό την κρίσιμη Σύνοδο του Eurogroup την επόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες, η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, έστειλε σαφές μήνυμα στα υπόλοιπα μέλη της τρόικας.

Η συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές για τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους θα πρέπει «να εδράζεται στην πραγματικότητα και να μην αποτελεί ευσεβείς πόθους», είπε η Lagarde, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η

ηγέτιδα του ΔΝΤ, που περιέκοψε την περιοδεία της στη νοτιανατολική Ασία για να μην λείψει από το Eurogroup των Βρυξελλών, δήλωσε πως εξακολουθεί να πιέζει για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ώστε να αποφευχθεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η περαιτέρω βλάβη στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τη Lagarde, τα κράτη της ευρωζώνης θα πρέπει να εκπέμψουν ένα δυνατό σήμα ότι παραμένουν δεσμευμένοι στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, μέσω της συμφωνίας τους να μειώσουν το χρέος που τους οφείλει η Αθήνα.

«Προσπαθώ πάντα να είμαι εποικοδομητική αλλά με οδηγούν δύο στόχοι … να δημιουργήσουμε και εγκρίνουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που να είναι σταθερό, που να είναι πειστικό σήμερα, που θα είναι βιώσιμο αύριο, που εδράζεται στην πραγματικότητα και δεν είναι ευσεβείς πόθοι», είπε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε συνέντευξη που έδωσε.

«Μπορεί να με απεχθάνονται αλλά αυτό είναι και το δικό τους συμφέρον … οι δύο στόχοι είναι κρίσιμοι για μένα, αμφότεροι … οι αγορές δεν θα πεισθούν σήμερα ότι η λύση θα είναι βιώσιμη μεσοπρόθεσμα … και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε … έχω την αίσθηση, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν καταλήξει στο ότι η ζώνη πρέπει να μείνει ζώνη 17 κρατών – μελών», δήλωσε τέλος η Lagarde.

Το μήνυμα που έστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες είναι σαφές. Θα πεισθούν άραγε ή θα εμμείνουν εκ νέου σε μεσοβέζικες λύσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα