Brüderle: Κρατήστε υπό πίεση την Ελλάδα

Λίγο πριν από τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης ο Rainer Brüderle, Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής παράταξης του FDP, που αποτελεί, ως γνωστόν, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, παρεμβαίνει και ζητά να μην γίνουν υπερβολικά μεγάλες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Ο Brüderle, μιλώντας στην Welt am Sonntag, ζήτησε λοιπόν, να μην δοθεί απεριόριστος χρόνος στην χώρα μας: «Χωρίς πραγματικές προόδους

στις μεταρρυθμίσεις δεν επιτρέπεται να υπάρχουν περαιτέρω βοήθειες για την Αθήνα», είπε σχετικά.

Προσέθεσε ακόμα, ότι για ένα πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα θα ήταν αδύνατο να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας. «Νοητά θα ήταν ωστόσο μέτρα στα πλαίσια των ήδη αποφασισμένων πακέτων. Έτσι, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την βιωσιμότητα της Ελλάδας», ανέφερε.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του FDP, κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιορίσει με σοβαρότητα το πόσο θα κοστίσει στην Γερμανία η σωτηρία της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να εξαπατώνται. Μεσοπρόθεσμα θα υπάρχουν «δημοσιονομικές συνέπειες για Γερμανία».

Παράλληλα, ο Brüderle επέκρινε τη γαλλική κυβέρνηση για την συνταγή που χρησιμοποιεί με σκοπό την ανάκαμψη της οικονομίας της: «Αυξήσεις φόρων και άρση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων δεν συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας», επεσήμανε σχετικά, ισχυριζόμενος ακόμα ότι αποτελεί προειδοποιητικό συναγερμό για την Γαλλία το γεγονός ότι δύο Οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα