BZÖ: Αποικιοκρατία στην Κύπρο, όχι αλληλεγγύη

Μπορεί η απόρριψη του προγράμματος για την Κύπρο από το δεξιό, λαϊκό κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, BZÖ, κατά την σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Αυστρίας να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η αιτιολόγηση της στάσης αυτής.

Ο Πρόεδρος του κόμματος, Josef Bucher στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής

ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το γεγονός είναι ότι από της εισαγωγής του ευρώ όλα έγιναν ακριβότερα, η ανεργία ανέβηκε και η δυσαρέσκεια του λαού αυξάνεται διαρκώς. Σε αυτή την Ε.Ε. οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν καμία τύχη…O ESM δημιουργήθηκε απλά και μόνο για να σωθούν οι τράπεζες. Η μοναδική αλληλεγγύη που αποφασίζεται είναι η αλληλεγγύη απέναντι στις τράπεζες. Οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες είναι εντελώς αδιάφοροι στην Ε.Ε. Αν τώρα στην Κύπρο μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, η ανεργία ανέβει και έτσι μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, η Κύπρος θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια στα όρια της χρεοκοπίας. Τώρα και οι Κύπριοι εξαναγκάζονται να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις και τα αλλοδαπά καρτέλ ορέγονται τα φιλέτα, την ώρα που οι πολίτες πρέπει να ματώσουν. Αυτό δεν αποτελεί αλληλεγγύη, αλλά αποικιοκρατία».

Η λύση για το BZÖ θα ήταν οι κυπριακές τράπεζες να αφεθούν να χρεοκοπήσουν, αλλά αυτό θα σήμαινε ανάγκη εκκαθάρισής του, κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρεται η ΕΕ.

«Στο ενδιάμεσο ασκούν οι τράπεζες την πολιτική και όχι πια οι πολιτικοί», πρόσθεσε και προχώρησε στην εκτόξευση αιχμηρών υπονοούμενων:

«Προφανώς στην Κύπρο περίμεναν πολύ, ώστε να μπορέσουν οι ολιγάρχες να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε ασφαλές μέρος. Ταυτόχρονα προκλήθηκαν ανησυχίες στους καταθέτες και τους πελάτες τραπεζών σε ολόκληρη την Ευρώπη»…

Keywords
Τυχαία Θέματα