Ενέκρινε το Βελιγράδι τη συμφωνία με την Πρίστινα

Η συμφωνία με την Πρίστινα που επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, υπερψηφίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Σερβικής κυβέρνησης.

Με την πράξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί από το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που συνεδριάζει σήμερα, το «πράσινο φως» για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Σερβία.

Ωστόσο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών – μελών της ΕΕ, που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες,

στις 28 Ιουνίου, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν επίσημα την απόφαση για ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστιτς ανέφερε ότι η συμφωνία για το βόρειο Κόσσοβο, τις επόμενες ημέρες θα τεθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο της Σερβίας.

Κατά την ψηφοφορία στην Βουλή, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα καθώς ακόμη και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης χαιρέτισαν την επίτευξη συμφωνίας με την Πρίστινα.

Οι αντιδράσεις κατά της συμφωνίας που εκδηλώθηκαν μέχρι σήμερα προέρχονται κυρίως από μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες.

Keywords
Αναζητήσεις
ανατροπη νταλικας βελιγραδι
Τυχαία Θέματα