Συγκλονιστική μαρτυρία από το Γκουαντάναμο: «Πείτε στον κόσμο την αλήθεια»

Μία συγκλονιστική μαρτυρία του τελευταίου Βρετανού κρατούμενου στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο για όσα γίνονται εκεί εξασφάλισε το αμερικανικό δίκτυο CBS και η εκπομπή 60 Minutes.

Ο Σακέρ Ααμέρ είναι φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο από το Φεβρουάριο του 2002, παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας από τη βρετανική κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι δεν του έχει απαγγελθεί καμία κατγηγορία, και μίλησε για πρώτη φορά μέσα από το κελί του στη θρυλική τηλεοπτική εκπομπή.

«Πείτε στον κόσμο

την αλήθεια… Σας παρακαλώ, έχουμε κουραστεί. Είτε μας αφήνετε στην ησυχία μας να πεθάνουμε ή λέτε στον κόσμο την αλήθεια. Αφήστε τον κόσμο να ακούσει τι συμβαίνει», είπε ο Ααμέρ. «Δεν μπορείς να περπατήσεις ούτε μισό μέτρο χωρίς να είσαι αλυσοδεμένος. Είναι αυτό ανθρώπινο; Αυτή είναι μεταχείριση ζώου».

Ο διευθυντής της οργάνωσης Reprieve για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Κλάιβ Στάφορντ Σμιθ, δήλωσε σχετικά με τη μαρτυρία αυτή: «Η εκπομπή του CBS αποτελεί μία πολύ σπάνια και πολύ σοκαριστική ματιά μέσα στο Γκουαντάναμο. Όλοι στη φυλακή, οι φύλακες και οι κρατούμενοι, υποφέρουν φρικτά κάθε μέρα. Ο Ομπάμα πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει τη φυλακή και ο Σακέρ Ααμέρ πρέπει να έρθει πίσω στην οικογένειά του στη Βρετανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα