Γιουχαρίστηκε ο Άδωνις από γιατρούς του Πειραιά

Χθες ο υπουργός Υγείας είχε γίνει δέκτης έντονων αποδοκιμασιών στη συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Στην έκτακτη συνάντηση των ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή τα όσα δραματικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της υγείας, ο υπουργός υγείας έγινε στόχος των πυρών του ιατρικού προσωπικού.

Η Πρόεδρος του ΙΣΠ Βαρβάρα Ανεμοδουρά έκανε λόγο για «προκλητικές μεθοδεύσεις

του υπουργείου υγείας», καταχειροκροτούμενη από τους εκατοντάδες ιατρούς που έδωσαν το παρών στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες και κατά καιρούς διέκοπτε την ομιλία του, καθώς προκαλούσε έντονα τους γιατρούς, ιδίως όταν χρησιμοποίησε το αγαπημένο του παράδειγμα, το ιατρικό σύστημα υγείας του Καζακστάν…Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι για κάθε γιατρό που θα απομακρυνθεί από τον ΕΟΠΥΥ, θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ.

Ένας εκ των παρευρισκομένων γιατρών πήρε το μικρόφωνο του κύριου Γεωργιάδη και φώναξε ότι «ο Υπουργός εξακολουθεί να προκαλεί και μάλιστα επιδεικτικά! Αυτή τη φορά δε θα του περάσει. Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές!»

Βουλή: Στελέχωση ογκολογικών μονάδων

Σήμερα στη βουλή προανήγγειλε την στελέχωση των ογκολογικών τμημάτων και των τμημάτων μεταμοσχεύσεων των νοσοκομείων κατά προτεραιότητα, μέσω των προσλήψεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους και το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός στη βουλή, θα προκηρύσσεται μια επιπλέον θέση ιατρού στο ΕΣΥ, για κάθε θέση που θα μειώνεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ταυτοχρόνως, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό για τα ογκολογικά νοσήματα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ίδρυμα που θα τον παραχωρήσει.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί ευρύθμως, ειδικώς στα νοσοκομεία που είναι υποστελεχωμένα. Για αυτό -όπως ανακοίνωσε-, με την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως το τέλος του 2013, θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές το πρώτο εξάμηνο του 2014. Παρότι το μεγάλο ποσοστό των προσληφθέντων θα διοχετευθεί στα ογκολογικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως και πάλι δεν είναι αρκετό, ώστε να μηδενιστούν οι χρόνοι αναμονής, όμως θα είναι καλύτερη η κατάσταση. Όπως δε πρόσθεσε, αν με τη διαδικασία της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προκύψει ιατρικό προσωπικό που δεν θα χρειαστεί (διαθεσιμότητα), για κάθε θέση γιατρού που θα μειώνεται από εκεί, θα προκηρύσσεται μία επιπλέον θέση στο ΕΣΥ.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, εκτός από την διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον σύγχρονο εξοπλισμό, προανήγγειλε συμφωνία με ίδρυμα το οποίο θα παραχωρήσει τεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα