Πρακτικές Φράνκο στην Ισπανία – ποινικοποιούν τις διαμαρτυρίες

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία ο νόμος Προστασίας του Πολίτη που εισηγείται το υπουργείο Εσωτερικών, αφού μεταξύ άλλων προβλέπει πρόστιμο 30.000-600.000 ευρώ για συνάθροιση πολιτών μπροστά από τη Βουλή χωρίς προηγούμενη έγκριση των Αρχών.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, σε περίπτωση που πολίτης προσβάλει αστυνομικό θα τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνονται επίσης πρόστιμα «ανάλογου

ύψους» για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή, καίνε κάδους απορριμμάτων ή συναλλάσσονται με πόρνες σε δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Στο σχέδιο των μέτρων περιλαμβάνονται ανάλογα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή, καίνε κάδους απορριμμάτων ή συναλλάσσονται με πόρνες σε δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Για επιστροφή στην εποχή του Φράνκο μιλούν εκπρόσωποι της Αριστεράς και των κινημάτων, που κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας «κλίματος φόβου».

Keywords
Τυχαία Θέματα