ΟΟΣΑ: Μειωμένες κατά 11,1% μέσα σε δύο χρόνια οι δαπάνες για την Υγεία

Όχι ότι χρειαζόμασταν τον ΟΟΣΑ να μας τα πει για να το καταλάβουμε, αλλά η έκθεσή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην οποία αναφέρεται στις συγκλονιστικές μειώσεις δαπανών για την Υγεία στην Ελλάδα, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει πως δεν είμαστε εμείς τρελοί – άλλοι είναι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα

οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν από το 2009 ως το 2011 κατά 11,1%, ενώ η τάση για μείωση δαπανών στο συγκεκριμένο τομέα είναι παγκόσμια, και όπως επισημαίνει ο Οργανισμός οι φτωχοί πολίτες στις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν τον σοβαρότερο κίνδυνο να αποκτήσουν χρόνια προβλήματα υγείας λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε φάρμακα και σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί μάλιστα ότι τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά οφέλη από τις μειώσεις αυτές πιθανόν να είναι πολύ μικρότερα από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία και τις δαπάνες για την υγεία.

Και σημειώστε ότι τα στοιχεία αυτά είναι για το διάστημα από το 2009 ως το 2011. Πολύ πριν κάνει δηλαδή την εμφάνισή της η… λαίλαπα που ακούει στο όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα