ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Αρχίζει η συζήτηση με την ομιλία Τσίπρα – Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις 19:30, στην ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός.

Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές, Η

διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ

“Εχουμε καθαρή εντολή τετραετίας για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις”, τόνισε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην ομιλία του, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Για την υπόθεση του χρέους δεν θα ενεργοποιήσουμε σύμμαχους μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο το κόσμο. Καλώ τη ΝΔ να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια. Αν όμως επιμένουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, καλύτερα να παραμείνουν σιωπηλοί. Η ΝΔ αντί να παίζει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης, την καλώ να παραδεχτεί την αλήθεια και τις ευθύνες της στην υπόθεση του χρέους. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπήρξε ένα κατάλληλο βήμα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους”, είπε.

Συνέχισε με τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη: “Η κυβέρνησή μας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην πρωτοπορία για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Θα αλλάξουμε τη χώρα και θα πρωταγωνιστήσουμε στον αγώνα για αλλαγή της Ευρώπης” και συνέχισε λέγοντας “η πραγματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τον τόπο θα είναι το παλιό κατεστημένο. Με δεδομένη την επιθυμία του ελληνικού λαού να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις τομές και αλλαγές. Ο ελληνικός λαός δικαίωσε και τη μάχη που δώσαμε, αλλά και τη δύσκολη επιλογή που κάναμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα