Πετρέλαιο κάτω από τα 30 δολάρια! – Κλείσιμο τιμής στα 30,44…

upd: Ποσωρινή, αλλά για πόσο(;) η τιμή του πετρελαίου κάτω από τα 30 δολάρια. Στο τέλος της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης οι απώλειες περιορίστηκαν.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε τελικά 3,1% κλείνοντας στα 30,44 δολ. το βαρέλι, ενώ λίγο νωρίτερα, το συμβόλαιο κατρακύλησε στα 29,93 δολάρια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Με μεγάλες απώλειες συνεχίζει το πετρέλαιο

στις συναλλαγές της Τρίτης, διαγράφοντας τα κέρδη που βρέθηκε να καταγράφει νωρίτερα και επιστρέφοντας σε χαμηλά 12 ετών καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Κάτω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο 2003.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν κάτω από το επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι αυτό το έτος και το επόμενο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (EIA).

Στην τελευταία έκθεση της για τις προοπτικές της αγοράς η αμερικανική υπηρεσία μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές το 2016 στα 38,54 δολ. το βαρέλι από την αρχική εκτίμηση των 50,89 δολ. το βαρέλι.

Για το Brent η EIA περιμένει οι τιμές να διαμορφωθούν στα 40,15 δολ. το βαρέλι από την προηγούμενη πρόβλεψη των 55,78 δολ.

Για το 2017 η EIA περιμένει οι τιμές να ανακάμψουν στα 47 δολ. στις ΗΠΑ, ενώ για το Brent βλέπει τις τιμές κοντά στα 50 δολ. το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα