ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ 100-88 – Η ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!

O Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων και του Γ..Μπαρτζώκα πανάξιος Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός γίνεται η τρίτη ομάδα στην ιστορία μετά την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι που κατακτά σερί ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Μπαρτζώκας ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα.

- 38′ 90-80! Με τρίποντο, ο Σπανούλης εκτέλεσε τη Ρεάλ

- 37′ 87-75

- 35′ 78-70

- 30′ 61-61.

Δώδεκα πόντοι από τον Σπανούλη στο τρίτο δεκάλεπτο.

- 27′ 55-56…

- 24′ ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52-46…

ΤΟ ΜΑΤΣ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχιζε να κάνει καταπληκτική δουλειά, ο εξαιρετικός Λο πάτησε γκάζι και το τρίποντο του Σπανούλη εκτόξευσε τη διαφορά στο 70-62 επτά λεπτά πριν το τέλος. Δύο βολές του Ρούντι κι ένα τρίποντο του εξαφανισμένου ως τότε Κάρολ ροκάνισαν τη διαφορά στους τρεις (70-67), δύο μακρινά σουτ από Περπέρογλου και Σλούκα έδωσαν ανάσες, ενώ το γκολ-φάουλ του Σερμαντίνι αποκατέστησε το +8 (78-70). Το flopping που χρεώθηκε σωστά κατά του Σλότερ επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με +12 (82-70) στα μισά της περιόδου. Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι και οι πρωταθλητές ήταν σαφές πως δεν θα έχαναν το στέμμα τους. Ακόμη κι όταν η Ρεάλ πλησίασε στους οκτώ (87-77) ο Σπανούλης φρόντισε να της κόψει τη φόρα (90-79).

ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: Με κεκτημένη ταχύτητα από τη δεύτερη περίοδο επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Ο απών στο πρώτο μέρος Σπανούλης πέτυχε τρία συνεχή τρίποντα (48-45), η άμυνα τσάκιζε κόκκαλα, οι παίκτες της Ρεάλ έμοιαζαν πανικόβλητοι και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με έξι (52-46), την ώρα που Μπέγκιτς, Μίροτιτς και Γιουλ χρεώνονταν με τρίτο φάουλ. Μία λανθασμένη τεχνική ποινή στον Σλούκα για «θέατρο» (!) ξεσήκωσε την κερκίδα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε απόλυτη ισορροπία, 61-61.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: Βελτίωση σημαντική. Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4 στο ημίχρονο (37-41), έχοντας τρέξει ένα επιμέρους 27-14 στο β’ δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές του Μπαρτζώκα και το δίδυμο Σλούκα-Κατσίβελη, συν τους Άντιτς-Χάινς γύρισε το παιχνίδι.Μακράν μιας καλής εμφάνισης, μέχρις στιγμής, ο Σπανούλης.

ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: (10-27) Πολύ κακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ είναι απίστευτα εύστοχη με 5/7 τρίποντα, ενώ την ίδια ώρα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν 0/5. Παράλληλα η Ρεάλ έχει κλειδώσει με την άμυνα τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη. Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα…

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κατσίβελης

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι, Σουάρεθ, Ρέγιες, Μίροτιτς, Ροντρίγκεθ, Μπέγκιτς, Κάρολ, Γιούλ, Σλότερ, Χέτσχαϊμερ

Διαιτητές: Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία)

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ…

Η πρόκληση της κατάκτησης της Ευρωλίγκα για τρίτη φορά στην ιστορία του είναι τεράστια,το κλίμα στις τάξεις των Πειραιωτών είναι εξαιρετικό, ωστόσο όλοι κρατούν χαμηλούς τόνους.

«Οι παίκτες μου ξέρουν πώς να διαχειριστούν έναν τελικό και θεωρώ πως θα μπούμε σε αυτόν με σωστή νοοτροπία αφού έχουμε το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Απέναντί του η Ρεάλ Μαδρίτης, αποκαλούμενη και «βασίλισσα», η οποία μπορεί μεν να έχει οκτώ τίτλους στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά οι επτά εξ αυτών είχαν έρθει μέχρι το 1980 και ο τελευταίος το 1995 στη Σαραγόσα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ετσι οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν με καθυστέρηση τη ρεβάνς για ό,τι συνέβη προ 18 ετών.

Οσον αφορά τους φιλάθλους όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες εκτός Ελλάδας αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα