PROBANK: Ραγδαίες εξελίξεις – Επανέρχονται Σερπέτας,Φαφαλιός, Καψάσκης, Παρασκευόπουλος, Παράβαλος και Λύρας

Επανέρχονται τα παλαιά μέλη του ΔΣ Σερπέτας , Φαφαλιός, Στέφανος Καψάσκης, Παρασκευόπουλος, Παράβαλος και Λύρας. Στην ομιλία του Επιτρόπου Π.Φρονίστα σε στελέχη της στελέχη της Probank, ζητήθηκε από τον Επίτροπο η εισαγωγή των μετοχών της PROBANK στο Χρηματιστήριο εντός τριών μηνών.

Σχήμα Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών άλλων κλάδων έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να πάρει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

της PROBANK, μετά τις χθεσινές εξελίξεις που με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος ορίστηκε Επίτροπος στην τράπεζα με προθεσμία 30 ημερών, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα που θα επιτρέψουν στην τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική.

Το επιχειρηματικό σχήμα βρίσκεται σε συζητήσεις και με ξένους, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν των 132 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προστιθέμενο στα 150 εκατομμύρια που έχουν ήδη βάλει οι μέτοχοι (περίπου 120 εκατ) και οι υπάλληλοι της τράπεζας (περίπου 30 εκατ), να αθροίζει τα 282 εκατομμύρια που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση.

Η διοίκηση υπό τον κ.Μ.Δαμανάκη θεωρείται παρελθόν για την τράπεζα, η οποία τώρα θα μανατζάρεται από τον κ.Π.Φρονίστα και μετά την ανακεφαλαιοποίηση από διοικητικό συμβούλιο που θα εκλέξουν οι μέτοχοι.

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης των χρημάτων, η PROTON θα “σπάσει” σε good και bad και το υγιές της μέρος θα περάσει στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες αναφορές στο τσέχικο fund PPF είχαν βάση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επανέλθει ούτε η τράπεζα, ούτε το PPF στο τραπέζι των συζητήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
στεφανος καψασκης, παραβαλος τραπεζα
Τυχαία Θέματα