ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Φύλλα πορείας σε 88.000 καθηγητές – Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή της ΟΛΜΕ

[UPD]Απερρίφθη από το ΣτΕ το αίτημα της ΟΛΜΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής, που να «παγώνει» την επιστράτευση. Από το πρωί, άρχισαν να επιδίδονται και τα φύλλα πορείας στους καθηγητές, ενώ αύριο η ΑΔΕΔΥ προχωρεί σε εικοσιτετράωρη απεργία.

Στην απόφαση που έχει την

υπογραφή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται ότι «κηρύσσεται κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης στο σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αναγκαίων πόρων καθ όλη την περίοδο των εξετάσεων προκειμένου να αποτραπούν οι απειλούμενες δυσμενείς συνέπειες από την προταθείσα απεργία, η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και οι κίνδυνοι για την δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων».

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Με έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-καθηγητών και θεατές τους άμεσα ενδιαφερόμενους μαθητές της Γ’ Λυκείου αρχίζει η εβδομάδα στο χώρο της παιδείας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην υπάρξει πρόβλημα στις πανελλαδικές εξετάσεις και αποστέλλει από αύριο Δευτέρα φύλλα πορείας στους 86.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι διά της ΟΛΜΕ εξετάζουν τρόπους αποφυγής της επιστράτευσης.

Στους κύκλους της ΟΛΜΕ, μάλιστα, ακούγονται και πιο ακραίες φωνές που προτείνουν να μην παραλάβουν οι καθηγητές τα φύλλα πορείας, κάτι που θα μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με απόλυση και τρεις μήνες φυλάκιση.

Πάντως η ΟΛΜΕ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης για επιστράτευση, απευθύνοντας παράλληλα ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα την Τρίτη 14/5 και τις ΑΔΕΔΥΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Επίσης, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στις 19.00 και την πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα καταγγείλει «τις αντιδημοκρατικές – αντισυνταγματικές ενέργειες» σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και ότι θα προσφύγει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.

«Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία», ενώ «αποδεικνύεται πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε».

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς “προληπτικά” και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα