Με μειωμένα επιτόκια δανείστηκε η Ισπανία

Πετυχημένη ήταν η δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία, η οποία κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 4,614 δισ. ευρώ με χαμηλότερα επιτόκια, σε σχέση με τις προηγούμενες.

Ειδικότερα, στόχος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών ήταν να πουλήσει ομόλογα αξίας από 3,5 δισ. ευρώ έως 4,5 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, από τα ομόλογα λήξεως το 2015 άντλησε 1,637 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,227%, από 3,676% στην προηγούμενη δημοπρασία και από τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας άντλησε 1,513 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,458%, από 5,666% στη δημοπρασία Σεπτεμβρίου.

σχετικά άρθραFinancial Times:
Ετοιμη η Ισπανία να υποβάλει επίσημο αίτημα βοήθειαςΝέο «χτύπημα» του George Soros. στη ΓερμανίαΚαμπότζη: Απεβίωσε ο τέως βασιλιάς Νοροντόμ ΣιχανούκΦιλιππίνες: Ειρηνευτική συμφωνία κυβέρνησης-ανταρτώνΕ.Ε.: Νέες κυρώσεις κατά της ΣυρίαςΔημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ΣκωτίαςΙταλία: Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθώνΣε δύο Αμερικανούς το Νόμπελ Οικονομίας 2012Η διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχέςGoldman Sachs: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το “όριο ταχύτητας” σε λιτότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα