Στηρίζει Ελλάδα η Μέρκελ

Σε νέα δήλωση στήριξης προς την Ελλάδα προέβη η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την επιθυμία της η χώρα μας να μείνει στο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα έχει τη θέληση να αλλάξει.

«Πολλά κράτη έχουν τη δέσμευση για εφαρμογή σκληρών μεταρρυθμίσεων και ακολουθούν προγράμματα

προσαρμογής για την αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων τους … Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα», υπογράμμισε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «κατά την επίσκεψή μου στην Ελλάδα, την περασμένη βδομάδα, είδα ότι υπάρχει ισχυρή θέληση για αλλαγή. Θέλω η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ».

Σχετικά με την Ισπανία, η Μέρκελ ανέφερε ότι η Μαδρίτη μόνη της πρέπει να αποφασίσει αν χρειάζεται διάσωση ή όχι. «Είναι απόφαση της Ισπανίας και μόνο αν και πόσο χρειάζεται βοήθεια από τον ΕΜΣ. Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλες τις συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση», τόνισε από το βήμα της γερμανικής βουλής.

σχετικά άρθραΟ Πρωθυπουργός αισιοδοξεί…Κέρδη για τη Wall StreetΣτάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό το πρωΐΚαμπότζη: Απεβίωσε ο τέως βασιλιάς Νοροντόμ ΣιχανούκΦιλιππίνες: Ειρηνευτική συμφωνία κυβέρνησης-ανταρτώνΝέος πρόεδρος στον ΕΟΠΥΥΕ.Ε.: Νέες κυρώσεις κατά της ΣυρίαςΑποκλείει “ανεξέλεγκτη” χρεωκοπία της Ελλάδας η ΜέρκελiPad: Απομιμήσεις στην ελληνική αγοράΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επαναδρομολόγηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αμύνταιο-Φλώρινα
Keywords
Τυχαία Θέματα