Stiglitz: Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι σε κατάθλιψη, όχι σε ύφεση

Την άποψη ότι η Ελλάδα και η Ισπανία είναι σε «κατάθλιψη και όχι σε ύφεση» εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, ο οποίος τάχθηκε κατά των σκληρών μέτρων λιτότητα, καθώς «στραγγαλίζει» την ανάπτυξη.

«Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι σε κατάθλιψη, όχι σε ύφεση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της λιτότητας. Με τις χώρες αυτές να είναι πλέον παγιδευμένοι σε έναν φαύλο

κύκλο περικοπών στις δαπάνες, καταρρακώνοντας την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος από το Νέο Δελχί, στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης..

Ο Stiglitz, μάλιστα, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν «λίγο αισιόδοξο» στις προβλέψεις του, την περασμένη εβδομάδα, ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,4% το 2012, ενώ από το επόμενο έτος θα σημειώσει αύξηση κατά 0,2%. «Είμαι πιο απαισιόδοξος, σχετικά με την ανάπτυξη, από ό, τι είναι στο ΔΝΤ….Βλέπω αυξημένο κίνδυνο να συνεχιστεί η κατάσταση», υπογράμμισε.

σχετικά άρθραΚ. Μίχαλος: «Υπάρχουν δράσεις για έσοδα και ρευστότητα στην αγορά»Στουρνάρας: «Να μείνουμε ζωντανοί, κάτω από την ομπρέλα»Roesler: Βοήθεια μόνο σε όσους τηρούν τις υποχρεώσεις τουςΣτρατούλης: «Η ΝΔ διαστρεβλώνει τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ»Λυκουρέντζος: «Οι πολίτες δε θα στερηθούν το φάρμακό τους»Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Νίκος ΝικολόπουλοςΟ. Ρεν: Πιθανή η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζώνΚατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ ο Α. ΤσίπραςRoubini: Εμμένει στην πρόβλεψη για “τέλεια καταιγίδα” το 2013Ρομπάι: Η Κύπρος θα έχει την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών στην προεδρία
Keywords
Τυχαία Θέματα