Κινδυνεύει με φυλάκιση 30 ετών η κόρη του ιδρυτή του κινέζικου Ομίλου Huawei

Η οικονομική διευθύντρια της Huawei και κόρη του ιδρυτή του κινέζικου Ομίλου, κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό να εξαπατήσει αμερικανικές τράπεζες και ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης άνω των τριάντα ετών, σύμφωνα με την Telegraph!

Σύμφωνα με δικαστήριο του Καναδά, η κινεζική εταιρεία παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις, δραστηριοποιούμενη στο Ιράν μέσω μίας

ανεπίσημης θυγατρικής της εταιρείας.

Η οικονομική διευθύντρια της Huawei Meng Wanzhou συνελήφθη στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή της για “αδικήματα απάτης” όπως ανέφερε το δικαστήριο του Βανκούβερ.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η Huawei χρησιμοποίησε μία θυγατρική της, την Skycom, για να δραστηριοποιηθεί στο Ιράν, παραπατώντας τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Η Meng φέρεται να παραπλάνησε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η Huawei και η Skycom, ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες, θέτοντας τις σε κίνδυνο να παραβιάσουν της κυρώσεις. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι δύο εταιρείες δεν είναι ξεχωριστές.

Η Meng είχε βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Skycom από τον Φεβρουάριου του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009, σύμφωνα με έγγραφα της Skycom. Αρκετοί άλλοι πρώην και νυν διευθυντές της Skycom επίσης εμφανίζεται να έχουν διασυνδέσεις με την Huawei.

Keywords
Τυχαία Θέματα