Δύο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και σε στελέχη της Follie Folli

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, αυτά της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 άτομα, που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie.

H δίωξη ασκήθηκε με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς τα αδικήματα φαίνεται να έχουν επιφέρει ζημία π.χ. στον ΕΦΚΑ,

σε άλλα ασφαλιστικά Ταμεία και στο Υπερταμείο. Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ) σε όλους τους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι για τα πρόσωπα αυτά είχε διαταχθεί η δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα