ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΕΛΛΑΔΑ: Έχετε καταθέσεις; Διαβάστε το προσεκτικά! Φήμες, απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!

Δύσκολη εποχή για καταθέτες! Στην ευρωζώνη, μετά τη δοκιμή του μοντέλου «πληρώνουν την κρίση στο Νότο οι καταθέτες – μέτοχοι και όχι οι φουσκωμένοι προυπολογισμοί του πλούσιου Βορρά», έχουν σχηματιστεί δύο μέτωπα.

- Στο πρώτο, βρίσκονται οι υπάλληλοι του Σόιμπλε και της Μέρκελ , Μπαρνιέ και Ντάιλμπλουμ, που στηρίζουν τη γερμανική άποψη που οδηγεί στην πλήρη επικράτησή της στην ευρωζώνη

- Στο άλλο μέτωπο, βρίσκονται ο Νότος, αμερικάνικης

αντίληψης για τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα πολιτικοί και φυσικά χώρες όπως η Κύπρος ή το Λουξεμβούργο που έχουν μεγάλο τραπεζικό τομέα και ¨φιλοξενούν» αφιλοκερδώς μεγάλα «πακέτα» πλούσιων του πλανήτη. Πακέτα, που κινδυνεύουν να χάσουν από τον ΚΑΝΑΔΑ ή τη ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ που ολοένα και περισσότερο κερδίζουν – και δικαίως – την εμπιστοσύνη των κεφαλαιούχων, πέρα από τις γνωστές χώρες της Άπω Ανατολής.

Το ποια πλευρά θα επικρατήσει, δεν είναι καθόλου βέβαιο. Το βέβαιο είναι ότι η έννοια τράπεζα = εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει πλέον στη γηραιά ήπειρο. Επίσης βέβαιο είναι πως ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ «ΚΥΠΡΟΣ» ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Μη σας πιάνει πανικός. Η Ελλάδα, μετά και τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, κάθε άλλο παρά υπερτροφικό τραπεζικό τομέα έχει. Αλλά και το σύνολο των καταθέσεων, ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ του ΑΕΠ. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος είχε 14,5 δις ΑΕΠ και 70 σχεδόν δις καταθέσεις!

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελληνικές τράπεζες είναι 135 δισεκατομμύρια.Το 94% αυτών των λογαριασμών έχουν υπόλοιπα κάτω από 10.000 ευρώ. Το σημαντικό είναι, ότι από αυτούς τους λογαριασμούς, 10χίλιαρο έχει μόλις το 5%, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ποσά κάτω από 2000 ευρώ! Αυτοί, ούτως ή άλλως, είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ.

Έλληνες με καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ είναι μόλις 60.000, που έχουν στην κατοχή τους 110 χιλιάδες βιβλιάρια καταθέσεων. Από αυτούς θα σωθεί η χώρα και θα ελαφρυνθεί η Γερμανία βάζοντάς τους έκτακτο φόρο; Δε υπάρχει περίπτωση.

Ακόμα όμως και α δεχθούμε ότι θα επικρατήσει στην ευρωζώνη η εφαρμογή του μοντέλου «Κύπρος», ακόμα και αν δεχθούμε πως θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αυτό θα συμβεί ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ και εφόσον αποφασιστεί πως θα έχουμε ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αν κουρευτεί τότε το χρέος από το πρώτο δάνειο του μνημονίου κατά 30 δις, δε μπορούμε φυσικά να αποκλείσουμε την περίπτωση να κουρευτούν σε ένα ποσοστό μικρό και οι καταθέσεις, προκειμένου ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και γενικά των χωρών που μας δάνεισαν.

Έχουμε για αυτή την απευκταία και απίθανη περίπτωση τρόπο να αμυνθούμε;

Απάντηση: Ναι, έχουμε!

Στο μοντέλο «Κύπρος» που υποτίθεται θα εφαρμοστεί και εδώ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και όχι ανά πρόσωπο.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε ένα λογαριασμό 200.000 ευρώ, καλό είναι, για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας, να τον σπάσουμε στα δύο.

Επίσης, αν μια οικογένεια έχει σε 4 ονόματα ένα λογαριασμό 200.000 ευρώ, καλό είναι να τον σπάσει στα 4 ή έστω στα 2 προκειμένου να είναι ήσυχη ότι αν επιβληθεί το μοντέλο «Κύπρος» δε θα την αφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα