ΚΥΠΡΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Μισθός γιοκ στο τέλος του μήνα! – Δείτε σε τι χάλι έφτασαν τους Κύπριους πολίτες

Δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των επιχειρήσεων ούτε και οι πληρωμές προς τους εργαζόμενους στο τέλος του μήνα λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δηλώνει η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων Της Κύπρου (ΟΕΒ), καλώντας Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να ανοίξει τις τράπεζες, αφού κάθε μέρα που

περνά η ζημιά στις επιχειρήσεις και την οικονομία αυξάνεται.

Την ίδια ώρα συστήνει στους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προς αντιμετώπιση της νέας κατάστασης πραγμάτων και στον κόσμο να είναι ψύχραιμος και να κάνει υπομονή.

Ακόμα και αν οι τράπεζες ανοίξουν τις επόμενες μέρες δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για την μισθοδοσία των εργαζομένων οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τον Απρίλιο χωρίς χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ “ΑΝΘΟΥΣΑ” ΚΥΠΡΟΣ

- Πλαφόν 100 ευρώ στις αναλήψεις την ημέρα. Καμία επιχείρηση σχεδόν δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες

- Από τα ράφια των καταστημάτων έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται είδη πρώτης ανάγκης .

- Χιλιάδες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο και ακόμα περισσότερες χιλιάδες εργαζομένων κινδυνεύουν να απολυθούν, αφού οι επιχειρηματίες με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους που είτε θα τα χάσουν στη Λαϊκή Τράπεζα είτε θα τα δουν να κουρεύονται στην Τράπεζα Κύπρου, σε ποσοστό 40%.

- Φοιτητές στο εξωτερικό δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των σπουδών τους αλλά και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Κύπρο αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τα εισιτήρια.

- Ασθενείς δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα γιατί τα φαρμακεία εκτελούν συνταγές μόνο με μετρητά. Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν προμηθεύουν τα φαρμακεία λόγω έλλειψης ρευστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα