Φ.Γεννηματά: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μέχρι να βγούμε από το μνημόνιο

«Η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέα Κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα έως την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτή δε μπορεί παρά να είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συνεργασία όλων των

φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με την προϋπόθεση συμμετοχής των δυο σήμερα πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά, στην πρώτη σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από όλη την Αττική.

Απευθυνόμενη στη κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι «δεν είναι εθνική επιλογή ευθύνης, την ώρα που η χώρα διαλύεται, η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την εξουσία της, προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση και να εδραιώσει ένα φαύλο κομματικό κράτος», ενώ όπως είπε, «δεν είναι και εθνική επιλογή ευθύνης, η στάση της Ν.Δ., η οποία δηλώνει ότι αν ο κ.Τσίπρας, δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές

«Αντέχει όμως κι άλλο αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να στήνονται παιχνίδια εξουσίας και προσωπικές καριέρες πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας;», αναρωτήθηκε.

Για τη Ν.Δ., είπε ότι φόρεσε ένα καινούργιο προσωπείο και προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις. «Καλύπτει όμως απόλυτα και σταθερά την καταστροφική και λαϊκίστικη πολιτική της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009, που οδήγησε σε περιπέτειες τη χώρα».

Σχετικά με τη πορεία ανασύστασης της προοδευτικής παράταξης που θα εκφράζει η Κεντροαριστερά η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουν να το επιτύχουν. Ωστόσο έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στον ευρύτερο χώρο: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι.»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη οφείλει να αντιπαραταχθεί τόσο με το νεοφιλελευθερισμό, το συντηρητισμό και το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ. και της Δεξιάς, όσο και με τον ανέξοδο λαϊκισμό, τις παρωχημένες εμμονές και το δογματικό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Παραδοσιακής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα