Α.Βγενόπουλος: Ποιόν εξυπηρετεί ο κ. Δ.Παπαγγελόπουλος; – Το ρεπορτάζ της Αυγής

Νέα ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για την επιστολή του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον έλληνα αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ.Δ.Παπαγγελόπουλο, «μετά την απόφαση της κας. Τσατάνη όπου τον καλεί ”να προβεί στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης….”».

Η Κύπρος προσπαθεί να παρέμβει υπέρ των συμφερόντων της, καταγγέλλει ο

επικεφαλής της MIG και αναρωτιέται ποια είναι τα κίνητρα της ελληνικής πλευράς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου αφορά μία ποινική δικογραφία εις βάρος του που διαβιβάσθηκε στην Βουλή ώστε να εξετασθεί η τέλεση ή μη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Μάλιστα η ποινική αυτή δικογραφία ενισχύεται διαρκώς από τις δημόσιες δηλώσεις του υπόπτου αλλά και «αποκαλύψεις» του φιλικού του Τύπου στην προσπάθεια που γίνεται να πάρει η υπόθεση πολιτική χροιά και να καλυφθούν έτσι οι συγκεκριμένες παράνομες πράξεις του Υπουργού πίσω από τα γενικότερα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, ποιο πολιτικό κόμμα είναι χειρότερο κλπ.

Στα πλαίσια αυτά η ΑΥΓΗ απεκάλυψε για να τον βοηθήσει την επιστολή – φωτιά, όπως αναφέρει, του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον κ.Παπαγγελόπουλο μετά την απόφαση της κας. Τσατάνη όπου τον καλεί «να προβεί στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης….»

Ομως η «αποκάλυψη» αυτή είναι ενδεικτική αλλά και καταδικαστική του τι εσυνέβη. Ο Κύπριος Υπουργός, παρεμβαίνει μέσω του Ελληνα ομολόγου του στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να επιτευχθεί η «ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» φυσικά όπως την εννοεί ο ίδιος και τα Κυπριακά συμφέροντα και ο κ. Παπαγγελόπουλος προβαίνει σε διάφορες ενέργειες για να τον εξυπηρετήσει, με κατάληξη τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας εις βάρος του.

Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν γνωρίζει ότι οι Κύπριοι διεκδικούν δικαστικά από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. ευρώ, αλλά και η MIG και άλλοι Ελληνες επενδυτές διεκδικούν δικαστικά από την Κύπρο 1,2 δισ. ευρώ ποσόν που εάν εισπραχθεί θα επενδυθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη.

Ο Κύπριος Υπουργός παράνομα μεν, αλλά πάντως αφού βρήκε συνεργάτες στις παράνομες επεμβάσεις του, προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κύπρου, ο κ. Παπαγγελόπουλος όμως τι ακριβώς κάνει και με ποια κίνητρα; Το ερώτημα το έχω θέσει επανειλημμένως, είναι απλό, και χρειάζεται απάντηση και όχι συσκότιση με αντιπερισπασμούς του τύπου «ποιοι με πολεμάνε» «η λίστα Μπόργιανς» κλπ, θέματα που δεν με αφορούν και δεν έχουν σχέση με την υφιστάμενη ποινική δικογραφία.

Μέχρι την κατά νόμον ολοκλήρωση της εξέτασης της ποινικής δικογραφίας του κ. Παπαγγελόπουλου, όσο ο Υπουργός που παρενέβη στην Δικαιοσύνη παραμένει στην θέση του και καθ’όσον συνεχίζονται οι πολιτικές δηλώσεις που καταργούν το τεκμήριο αθωότητος οποιουδήποτε υπόπτου, σύμφωνα με το Ευρωπαικό Δίκαιο οι ενστάσεις περί «μη δίκαιης δίκης» τελικώς θα ακυρώσουν τις προσπάθειες να αντιμετωπισθούν επιτέλους δραστικά η διαφθορά και η διαπλοκή που μαστίζουν τον τόπο.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ένα έγγραφο που δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση παρουσιάζει σήμερα η «Αυγή» της Κυριακής. Πρόκειται για την επιστολή του Ιωνά Νικολάου, υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2016, ο Ι. Νικολάου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «μια ανησυχητική εξέλιξη», δύο ημέρες πριν (στις 22.2.2016), τότε δηλαδή που η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη περάτωσε την προκαταρκτική εξέταση, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο αφού, κατά την άποψή της, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων. Από σύμπτωση δε, την ίδια ημέρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εμφανίστηκε ενώπιον της 10ης ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της, επικαλούμενος τη διάταξη της κ. Τσατάνη, που «φαίνεται να μην είχε μέχρι εκείνη την ώρα εκδοθεί», επισημαίνει προβληματισμένος ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι έρευνες στην Κύπρο «βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο… όπως, για παράδειγμα η περίπτωση της εξεταζόμενης υπόθεσης δωροδοκίας του πρώην διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου». Μάλιστα, ο Ι. Νικολάου παίρνει θέση επί της ουσίας υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την έκπληξή του γιατί η υπόθεση Χριστοδούλου «φέρεται να έχει διερευνηθεί και αρχειοθετηθεί χωρίς να είχαν εξ αντικειμένου εξασφαλιστεί επαρκή στοιχεία, οι δε υποθέσεις των δανείων τούτων, παρά το σημαντικό μαρτυρικό υλικό που είχε δοθεί από τις κυπριακές ανακριτικές αρχές, φέρονται επίσης να έχουν αρχειοθετηθεί».

Ο Κύπριος υπουργός δεν κρύβει επίσης την απορία του για το γεγονός ότι η εξέταση των κυπριακών αιτημάτων συνδρομής αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής Γιάννη Αγγελή για να παραδοθεί στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, «παρά την υπό εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς». Ο αρμόδιος υπουργός θυμίζει ότι εις βάρος του Ανδρ. Βγενόπουλου διενεργείται ανάκριση για το ενδεχόμενο «διάπραξης ποινικών αδικημάτων μεταξύ των ετών 2005 -2013 και τα οποία σχετίζονται με την κατάρρευση της Τράπεζας».

Τούτων δοθέντων, ο Κύπριος υπουργός ζητάει από τον Δ. Παπαγγελόπουλο να προβεί, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό «την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, επί ενός θέματος του οποίου οι επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να είναι καταλυτικές σε βαθμό που μπορεί να πληγεί η εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας».

Ν.ΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα