Moody’s: Η συμφωνία με τους θεσμούς ανοίγει τον δρόμο για χρέος, QE – Στο 2,5% το πλεόνασμα 2017- 2018

10:46 4/5/2017 - Πηγή: BankWars

Τον δρόμο για ελάφρυνση του χρέους και ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση ανοίγει η προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – θεσμών, εκτιμά η Moody’s.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης οι πιθανότητες είναι αυξημένες. Ωστόσο ο οίκος εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2017 δεν θα ξεπεράσει το 1,5%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017-2018 θα διαμορφωθεί στο

2,5% του ΑΕΠ.

Οποιαδήποτε ουσιαστική μείωση των υποχρεώσεων εξόφλησης στον επίσημο τομέα, και ειδικότερα στους Ευρωπαίους πιστωτές, θα βελτιώσει τις προοπτικές εξόφλησης κρατικού χρέους στους ομολογιούχους, σημειώνεται στην ανάλυση. Θα είναι ένα θετικό σήμα, τονίζεται, για την ικανότητα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίου. Το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018, αφήνοντας την Ελλάδα μετά στη χρηματοδότηση των αναγκών της από τις αγορές, θυμίζει.

Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης είναι επίσης πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προσφέροντας περαιτέρω στήριξη στο να επανακτηθεί πρόσβαση στις αγορές καθώς και βελτίωση του κλίματος για τους εγχώριους καταθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα