Εκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για το ελληνικό χρέος

08:23 4/5/2017 - Πηγή: BankWars

Εκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα 4 Μαίου, εκτός από αυτήν που είναι προγραμματισμένη για τις 15 του μήνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΕWG υπό τον Τόμας Βίζερ, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα θα εξεταστεί το πακέτο της συμφωνίας της Αθήνας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι βάσεις για μια συνολική

απόφαση, μέσα στον μήνα.

Καθοριστική θα είναι η συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 15 Μαίου, γιατί αναμένεται να εξεταστεί το προσχέδιο συνολικής συμφωνίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και το χρέος.

Το οριστικό πράσινο φως στη συμφωνία θα δοθεί από το Eurogroup στις 22 Μαΐου και η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Στο μεταξύ, στις 11 – 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις τώρα, αλλά θα γίνει μια λεπτομερής περιγραφή των μέτρων χωρίς ποσοτικοποίηση, ώστε να μπορούν να πείσουν το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, ότι τα μέτρα που θα ληφθούν το καλοκαίρι του 2018, με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, καθιστούν το χρέος βιώσιμο.

Η δέσμευση αυτή χρειάζεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές «κλειδί» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στρέφονται στο ζήτημα του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα