Τα εταιρικά κέρδη δίνουν ώθηση στην Ευρώπη - Νέο ρεκόρ για τον DAX

Με άνοδο κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές ενισχυόμενες από τα εταιρικά κέρδη αλλά και το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ στη Γαλλία μεταξύ Μακρόν και Λε Πεν, με τον πρώτο να διατηρεί το προβάδισμά του, καθώς σε δημοσκόπηση μετά την τηλεμαχία το 63% των τηλεθεατών βρήκε πιο πειστικό τον κεντρώο υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία..

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,25%, μολονότι σημειώνονται μεικτές

τάσεις στους διάφορους τομείς. Ο γαλλικός CAC βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2008, ενώ ο γερμανικός DAX έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας σημαντικά τις 12.000 μονάδες, Λιγο πριν βρισκόταν στις 12.609 μονάδες.

Οδηγοί στα κέρδη το πρωί πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση από τη Royal Dutch Shell για ετήσιο άλμα 136% στα κέρδη της για το α' τρίμηνο.
Σε θετικό έδαφος και οι τράπεζες. Η HSBC ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών στα κέρδη α' τριμήνου με άυξηση κατά 12%. Αν και ανακοίνωσε μείωση 19% στα προ φόρων κέρδη, η μετοχή της νωρίτερα σημείωνε άνοδο 3,1 %.

Φτωχές επιδόσεις σημειώνει ο τομέας πρώτων υλών με πτώση 4,87% μετά την πτώση στις τιμές των μετάλλων και την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου.
Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος λιανικού εμπορίου, με τη μετοχή της βρετανικής αλυσίδας ρούχων Next να σημειώνει απώλειες 6,6%, μετά την ανακοίνωση πτώσης στις πωλήσεις.

Στις ΗΠΑ, οι αγορές έλαβαν ώθηση μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα