Celebrities στο πλευρό των Τούρκων διαδηλωτών

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία ανάγκασαν διασημότητες από όλο τον κόσμο να πάρουν θέση. Και σχεδόν άπαντες τάσσονται στο πλευρό των διαδηλωτών.

Η 54χρονη Madonna ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν για τα γεγονότα στη γειτονική χώρα ανεβάζοντας στο Instagram φωτογραφία της με τη λεζάντα: «Σταματήστε τη βία στην Τουρκία. Ξεκινήστε την επανάσταση της αγάπης».

Από

τους ένθερμους υποστηρικτές των διαδηλωτών και ο αμερικανός ηθοποιός Mark Ruffalo, ανέβασε στο Twitter του όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα και έγραψε: «Να είστε ασφαλείς και δυνατοί. Κάτι τεράστιο λαμβάνει χώρα στην Τουρκία».

Από την πλευρά της η ηθοποιός Tilda Swinton δημοσίευσε μια φωτογραφία της στην οποία κρατά ένα χαρτί που γράφει: «Αγαπητοί κάτοικοι του κόσμου η αστυνομία χτυπάει βίαια τους κατοίκους και προστατεύεται από την Κυβέρνηση».

Αλλά και ο θρύλος Roger Waters έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό που κάνετε τώρα. Μπορεί να μην είμαστε μαζί σαν ως φυσική παρουσία αλλά είμαστε μαζί σας με την ψυχή. Αγάπη, δάκρυα και σεβασμό στους Τούρκους διαδηλωτές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αμερικανός ηθοποιός Joseph Gordon-Lewitt στον οποίο ο αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης Judd Apatow συμπλήρωσε «είμαι μαζί σας. Είμαι κατά το ένα τέταρτο Τούρκος».

Η αντίδραση του μουσικού Moby σε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία ήταν άμεση.

«Ελπίζω ότι ο Erdogan και η υπόλοιπη κυβέρνηση θα δώσουν προσοχή σε αυτά που γίνονται. Η Τουρκία είναι δημοκρατία και όχι θεοκρατία» έγραψε.

Τέλος ο συγγραφέας Etgar Keret σχολίασε: «Παρακολουθώ όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη. Σε καταθλίβουν αλλά ταυτόχρονα σε εμπνέουν. Θέλει μεγάλο θάρρος να βγεις στους δρόμους και να τα βάλεις με τόσο βίαιη αστυνομία και κυβέρνηση. Το ότι νέοι άνθρωποι ρισκάρουν να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τολμούν να κριτικάρουν την εξουσία που φαίνεται να μη δίνει σημασία στην αξία της ελευθερίας και στην ελευθερία του λόγου είναι άξιο θαυμασμού».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα