3.350.000 ευρώ για την αναστήλωση μίας εκκλησίας

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της αγοράς αλλά όπως είχε πει και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”. Την στιγμή λοιπόν που το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει 38 δήμους της χώρας με το ποσό των 1.439.978 ευρώ, για τη σίτιση των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της χώρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράφει απόφαση με την οποία το έργο

αναστήλωσης της Μονής Παντάνασσας στην Πάτρα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3.350.000 ευρώ. Πάνω από το διπλάσιο ποσό δηλαδή από ότι δίνουν για τη σίτιση των μαθητών.

Μετά το μεγάλο σκάνδαλο με την εκκλησία στην εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, για την οποία δόθηκε μέσω ΕΣΠΑ το ποσό των 3.900.000 ευρώ με τα οποία θα μπορούσαν να αποκατασταθούν τουλάχιστον 8 βυζαντινοί Ναοί, όπως αναφέρεται στο τρέχον τεύχος του HOT DOC, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα ακόμα “ιερό σκάνδαλο” με τη Μονή Παντάνασσας στην Πάτρα, για την ανοικοδόμηση της οποίας δίνουν 3.350.000 ευρώ.

Η μελέτη αποκατάστασης του Ναού Παντανασσας εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και ο φάκελος του έργου, προϋπολογισμού 3.350.000 ευρώ, υποβλήθηκε την 21η Ιουνίου 2011 στην ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να προωθηθεί στην Περιφέρεια προς αξιολόγηση και ένταξη. Το έργο, όπως αναφέρεται στο Τεχνικό Δελτίο που υπεβλήθη, αφορά στη στερέωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παντανάσσης. Να σημειωθεί ότι ο ναός είναι κηρυγμένο μνημείο ως χαρακτηριστικό σημείο της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της Πατρινής Μπελ Εποκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα