Πτώση στην παγκόσμια κυκλοφορία εφημερίδων

Έρευνα που διεξήχθη από την Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων, έδειξε ότι το 2012 υπήρξε μείωση της κυκλοφορίας κατά 0,9% σε σύγκριση με το 2011.

Η παγκόσμια κυκλοφορία των εφημερίδων μειώθηκε κατά 0,9% πέρυσι, σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα σημείωσαν πτώση κατά 2%, ανακοινώθηκε σήμερα σε παγκόσμιο συνέδριο της βιομηχανίας του έντυπου Τύπου.

Η παγκόσμια κυκλοφορία στο σύνολό της έφτασε τα 523 εκατομμύρια φύλλα (ημερησίως)», δήλωσε ο Βενσάν Περέν, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN-IFRA).

Η κυκλοφορία των εφημερίδων και τα διαφημιστικά

έσοδα έχουν εδώ και χρόνια πτωτική πορεία στις ώριμες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς το αναγνωστικό κοινό μετακινείται προς το Ίντερνετ ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με την έρευνα για τις τάσεις του παγκόσμιου Τύπου (World Press Trends).

Η φετινή έρευνα δεν είναι διαθέσιμη σε έντυπη μορφή, όμως σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει στον ιστότοπο της οργάνωσης www.wan-ifra.org/wpt.

«Η πρόκληση δεν έγκειται απλώς στη μεταφορά κοινών από το έντυπο στο ψηφιακό, αλλά στην προσέλκυση νεώτερων ανθρώπων», δήλωσε ο Περέν ενώ δεν άφησε ασχολίαστο και το χώρο των social media :»Δεν είμαστε πια ένας κόσμος στρατευμένων πολιτών, αλλά ένας κόσμος της ριάλιτι TV, του Twitter και του Facebook, συναναστρεφόμαστε μάλλον παρά στρατευόμαστε στην κοινωνία»

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα