Ζωή σε αργή κίνηση…

Όταν λείπει η Τρόικα από την Αθήνα οι Έλληνες συζητούν για εκλογές. Όταν πλησιάζει η ώρα του ελέγχου για την εκταμίευση μιας δόσης, τότε οι Έλληνες ζητούν επιείκεια, παρατάσεις, αναβολές και περίοδο χάριτος.

Αν κάποιος έλειπε από τη χώρα 15-20 μέρες, ένα μήνα ή ένα τρίμηνο, θα παρακολουθούσε σήμερα την επικαιρότητα και θα διαπίστωνε σήμερα έντρομος ότι η χώρα δεν κινείται, δεν

τρέχει, δεν ασχολείται με το μέλλον της, αφήνοντας το σκληρό αυτό έργο στους ξένους επιτηρητές.

Life in Slow Motion, με μια κοινωνία που αρνείται να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις στον υπόλοιπο πλανήτη…

H Ελλάδα ακόμη και σήμερα – πέντε χρόνια από την εκδήλωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης- εξακολουθεί να πιστεύει ότι «κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι στο εξωτερικό και κάποιοι προδότες στο εσωτερικό» την οδήγησαν στα Μνημόνια.

Οι Έλληνες πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι τα Μνημόνια έφεραν την κρίση. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες οδηγήθηκαν στα Μνημόνια εξαιτίας της εθνικής κρίσης.

Η ανεργία του 27% δεν προκαλείται από κακούς κερδοσκόπους αλλά από την πλήρη απουσία επενδυτών πρόθυμων να εμπιστευτούν τις προοπτικές της χώρας.

Η Ελλάδα για να ξεφύγει από την μιζέρια των τελευταίων ετών, πρέπει να εκπονήσει φιλόδοξα σχέδια μεταρρυθμίσεων τόσο στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο και στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η δημοσιονομική εξυγίανση φέρνει πίσω τους επενδυτές αλλά η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας και η προοπτική στηρίζονται στην αναδιάρθρωση του τρόπου παραγωγής πλούτου.

Στην Ελλάδα σήμερα, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών συνεταίρων στη ζώνη του Ευρώ πρέπει να μας χαρίσουν το Χρέος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα η οικονομία μας υποφέρει από μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα και όχι από το υψηλό επιτόκιο για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Μια αθέτηση πληρωμών δεν θα μειώσει σημαντικά την ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή.

Το κακό είναι ότι όλα στην Ελλάδα εξελίσσονται αργά. Πολύ αργά.

Είναι σαν να παρατηρούμε τη ζωή μας μέσα από την αργή επανάληψη ενός βίντεο που δείχνει τα δικά μας λάθη που όλοι μισούμε να θυμόμαστε…

Life in slow motion…

The post Ζωή σε αργή κίνηση… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα