Μπαλτάκος στο «Π»: Η τρόικα γράφει μελανές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας

Του Γιάννη Ντάσκα

«Η τρόικα είναι μια μελανή σελίδα στην Ιστορία της χώρας και όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτή, τόσο πιο καλό θα είναι το μέλλον μας»

Με τη φράση αυτή ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος έδωσε (μιλώντας σε ραδιόφωνο)με τον πιο σαφή τρόπο το εντελώς συγκρουσιακό περιβάλλον στο οποίο κινούνται σήμερα η Κυβέρνησης και οι Τροϊκανοί.

Σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του καθώς είχαμε χάσει και μέρος των δηλώσεων για να μας εξηγήσει ακομα περισσότερο τις εξελίξεις.

Και ήταν, όπως πάντα και λακωνικός αλλά και απόλυτα σαφής:

«Γιατί με ρωτάτε; Υπάρχει κανείς που θα χαρακτήριζε λαμπρή η έστω καλή σελίδα στην Ιστορία της χώρας την παρουσία της Τρόϊκας εδώ; Όχι βέβαια. Το αν εμείς τα είχαμε καταφέρει στο παρελθόν έτσι ώστε να χρειαστούμε τη βοήθεια είναι διαφορετικό πράγμα. Στόχος μας είναι να αλλάξει πορεία η χώρα,να μπει στο δρόμο της επιτυχίας. Και όταν μπει σε αυτό το δρόμο τότε δεν μπορεί να υπάρχει τρόικα. Όσο είναι εδώ η τρόικα, γράφει μελανές σελίδες στην ιστορία μας».

-Θα τα καταφέρει κύριε Γραμματέα της Κυβέρνησης;

ΑΠΑΝΤ.: Όλοι βλέπουν σήμερα και εντός αλλά κυρίως και εκτός Ελλάδας ότι ο Αντώνης Σαμαράς με 29% στις εκλογές έκανε πραγματικότητα αλλαγές και τομές θετικές που δεν είχαν καταφέρει άλλοι με 45%. Αν υπάρχει θέληση μπορούμε.

ΕΡΩΤ:.Πως εξηγείτε οι στην Ευρώπη τα Κόμματα της Δεξιάς και τα συντηρητικά κερδίζουν με μεγάλη διαφορά έναντι Κομμάτων που έχουν σοσιαλιστική ή αριστερή πορεία; Παράδειγμα η νίκη του Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο παρότι είχε κατηγορηθεί ακόμα και για παρακολουθήσεις αντιπάλων;

ΑΠ. Είναι νίκες των πραγματιστών.Ο σοσιαλισμός ακούγεται ελκυστικός στα λόγια αλλά είναι ασύμβατος με τον πραγματισμό.

Ο κ. Μπαλτάκος άφησε εντελώς ανοιχτό το θέμα των εκλογών ως συνέπεια του συγκρουσιακού κλίματος με την τρωικά λέγοντας ότι δεν είναι στο προγραμματισμό εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν από ατύχημα…

Όπως μας είπε, μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα προστατεύει τους δυο πυλώνες του Κράτους, δηλαδή την Εκκλησία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η θέση του, που είναι και θέση της Κυβέρνησης είναι σαφής, όπως την διατύπωσε σήμερα:

«Η λαθρομετανάστευση δημιούργησε τον ρατσισμό στην Ελλάδα .Μην κρυβόμαστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να θίξει πυλώνες του Κράτους όπως η Εκκλησία και ο Στρατός. Όποιος το επιχειρεί κάνει λάθος και στο λάθος αυτό είμαστε απέναντι. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα φέρουμε στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ,το οποίο έχει ήδη δοθεί στα Κόμματα για παρατηρήσεις και δικές τους θέσεις και προτάσεις.»

The post Μπαλτάκος στο «Π»: Η τρόικα γράφει μελανές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα