Ξένα ΜΜΕ για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α

Σάλο έχει προκαλέσει, η δολοφονική επίθεση μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Πολλά από τα μέσα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση καθώς και για πολιτική αστάθεια στη χώρα, ενώ άλλα αναφέρουν πως η δολοφονία είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική

του σελίδα το περιοδικό Focus έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου», στο οποίο, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;».

Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των δύο νεαρών και αναφέρεται ότι η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Die Zeit, στην ηλεκτρονική της έκδοση, περιγράφει τα γεγονότα και τις πληροφορίες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η επίθεση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα». Προσθέτει ότι «αυτόνομες αριστερές ομάδες έχουν τα προηγούμενα χρόνια διαπράξει επανειλημμένες βομβιστικές επιθέσεις, ενώ έχουν πυροβολήσει και αστυνομικούς». Το δημοσίευμα μεταφέρει και τη χθεσινοβραδινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Το πρακτορείο Reuters μιλά για επίθεση έπειτα από την προσπάθεια να διαλύσει η κυβέρνηση το κόμμα, ύστερα από την επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά. «Το κόμμα βγήκε από την αφάνεια με μία ατζέντα κατά των μεταναστών και ενάντια στα μέτρα λιτότητας καταφέρνοντας να μπει στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά. Η σημαία της ΧΑ διαθέτει ένα έμβλημα που παραπέμπει στη σβάστικα, με τον αρχηγό της, που αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα έλαβε χώρα, να υποστηρίζει ότι δεν είναι νεοναζί», αναφέρει το πρακτορείο.

Πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική εκδοχή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera είναι η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της ΧΑ.
«Αυξάνεται η πολιτική ένταση στην Ελλάδα: «τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Αθήνα έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα η Repubblica, συνδέει την επίθεση με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών και μελών της ΧΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το BBC τονίζει ότι η τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος του κόμματος των νεοναζί δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι…

Η Wall Street Journal γράφει ότι οι νέες επιθέσεις σημειώνονται εν μέσω λήψης μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία επιφανούς καλλιτέχνη της ραπ από μέλος της Χρυσής Αυγής. «Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κηρύξει την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση μετά από κατηγορίες εις βάρος των μελών της για συμμετοχή τους σε μία σειρά από επιθέσεις», αναφέρει ακόμα η εφημερίδα.

Με τη σειρά της η Daily Mail γράφει ότι στην Ελλάδα, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, «του κόμματος που έχει εμπνευστεί από το Ναζισμό».

Ο Guardian συνδέει ωστόσο την επίθεση με την κρίση στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η ήδη πληγωμένη χώρα δέχεται ένα νέο πλήγμα. Όπως αναφέρεται στο εκτενές ρεπορτάζ που παραθέτει η Guardian για το περιστατικό, η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο του μουσικού Παύλου Φύσσα, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε περιοχή της Αθήνας.

Ακόμα και το δίκτυο Αλ Τζαζίρα στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η επίθεση ήρθε μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σκληρύνει τη νομοθεσία κατά του ρατσισμού που απαγορεύει και την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Στη Γαλλία ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδιδε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την επίθεση.

Οι New York Times σε ρεπορτάζ αναφέρουν τα εξής: «Ένοπλοι σε μια μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν ένα τρίτο την Παρασκευή το βράδυ έξω από τα γραφεία του νεο-φασιστικό κόμματος Χρυσή Αυγή, σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ το κόμμα κάνει λόγο για υποκινούμενη επίθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά».

The post Ξένα ΜΜΕ για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα