Ξεκινούν οι έρευνες για την Χ.Α με μάρτυρες δημοσιογράφους

Δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ή πήραν συνεντεύξεις από (αυτοχαρακτηριζόμενα) πρώην ή νυν μέλη του πολιτικού αυτού φορέα και κατήγγειλαν πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης, καλεί ως πρώτους μάρτυρες στην υπόθεση, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Από τις συγκεκριμένες καταθέσεις αναμένεται να προκύψουν τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που κατήγγειλαν κραυγαλέες περιπτώσεις εγκληματικής δράσης και τα οποία αν προσέλθουν και επαναλάβουν όσα

είπαν στις συνεντεύξεις τους, δεν αποκλείεται να μπουν και σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ήδη από το πρωί στον Άρειο Πάγο, έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις με την εισαγγελέα κα Κουτζαμάνη τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα για την αντιτρομοκρατία κ. Τζαβέλα και τον αντιεισαγγελέα κ. βουρλιώτη για να καθοριστεί το πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών για την υπόθεση.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης λίγες ώρες δηλ μετά το φονικό, ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 45χρονου κατηγορούμενου από τις δικαστικές αρχές του Πειραιά, που από αυτήν φέρεται να προέκυψε ότι λίγο πριν και λίγο μετά το συμβάν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και έκανε 6. Την περασμένη Παρασκευή, η άρση του απορρήτου επεκτάθηκε και στα 6 αυτά πρόσωπα που φέρεται να συνομίλησε ο κατηγορούμενος και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταχτοποιηθεί ήδη. Πλέον οι δικαστικές αρχές επεκτείνουν την άρση του απορρήτου σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων (20-30) και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει καταθέσει η κοπέλα του θύματος

Πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος αναφύουν πως οι δικαστικές αρχές αναζητούν ένα βίντεο που καταγράφει την στιγμή της δολοφονίας, εκφράζονται δε υποψίες ότι αυτό το βίντεο ενδέχεται να έχει τραβηχτεί από αστυνομικό.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την πλευρά του θύματος δεν κλήθηκε και δεν κατέθεσε προανακριτικά η κοπέλα του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα από το ίδιο περιβάλλον, η κοπέλα φέρεται να ισχυρίζεται πως είπε στους αστυνομικούς βλέποντας την ομάδα των ατόμων να προσεγγίζει το φίλο της: «θα γίνει σφαγή» και εκείνοι όπως φέρεται να λέει της απάντησαν: «έλα μωρέ, λίγες μπουνιές θα πέσουν, κάτι χρυσαυγίτες είναι».

Ο ισχυρισμός αυτός βέβαια έρχεται σε αντίθεση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία η αστυνομία έφτασε μετά το συμβάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα