Ξαναχτίζουν με αίμα την περιοχή μας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στις αρχές του περασμένου αιώνα οι μπολσεβίκοι διέπραξαν τη μεγαλύτερη ανοησία που μπορεί να κάνει ένας νικητής που παίζει στο γήπεδο μόνος του. Τα έβαλαν με τους… θεατές που τους χειροκροτούσαν!
Τους διέταξαν πρώτα να ξεριζώσουν την ψυχή τους (θρησκεία τους) και μετά να τους χειροκροτήσουν. Όποιος δεν ξερίζωνε την ψυχή του, θα έχανε το κεφάλι του υπό προϋποθέσεις.
Θριάμβευσαν. Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον. Μετά από 80 χρόνια εξουσίας έπεσαν και κατάπληκτοι είδαν τις εκκλησίες να γεμίζουν όχι με απλό κόσμο, αλλά με… αξιωματούχους που διέταζαν τον κόσμο να απέχει από

τις εκκλησίες.
Πρώτος και καλύτερος ο σημερινός ηγέτης Πούτιν. Δύσκολο να πιστέψει και ανόητος ότι οι Αμερικανοί το 2012 αντέγραψαν κάτι από την ανοησία των μπολσεβίκων και κάνουν «παιχνίδια» με την πίστη, τις ψυχές των ανθρώπων, τώρα και των μουσουλμάνων.
Αντίθετα, λοιπόν. Ακόμα και Αμερικανοί αξιωματούχοι του Ομπάμα δηλώνουν ανοιχτά ότι η αθλιότητα με το δήθεν φιλμ για τον Μωάμεθ είναι μια προβοκάτσια, όπως τόσες και τόσες που άναψαν φιτίλια στο παρελθόν. Ιδιαίτερα, καθώς έρχεται σε κρίσιμες πολιτικά και εκλογικά στιγμές.
Το βαθύ αμερικανικό κράτος θεωρεί ότι αρκετά εκτόνωσε την παγκόσμια κοινότητα με το πείραμα της προεδρίας ενός Αφροαμερικανού, παρότι πλήρως ενταγμένου στις γνωστές αμερικανικές δομές. Το ίδιο βαθύ κράτος είχε τελειώσει τον επίσης δημοκρατικό Κάρτερ με τους μουλάδες της Τεχεράνης σε ένα μελετημένο σχέδιο που απέφερε στις ΗΠΑ τεράστια κέρδη. Η αναδιάταξη που έκαναν τότε, 33 χρόνια πριν, στην περιοχή εκπλήρωσε τον σκοπό της. Χρειάζεται καινούργια. Και χρειάζονται αφορμές πολύ σοβαρές.
Αυτή η αφορμή θα μπορούσε να είναι το φιλμ, το οποίο δημιουργήθηκε εκεί στις δυτικές πολιτείες, με έδρα το βαθύ αμερικάνικο κράτος. Και κατά κάποιο τρόπο θα βάλει στο επίκεντρο και πάλι το Ιράν με τη διαφαινόμενη «κόντρα του βαθέως αμερικάνικου κράτους και της σημερινής ισραηλινής ηγεσίας από τη μία, με την προεδρία του Ομπάμα από την άλλη.
Επιχειρείται, προφανώς, μια αναδιάταξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και επανακαθορίζονται οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη, τη Ρωσία και τον υπόλοιπο πλανήτη.
Ο επανακαθορισμός θα γίνει με θρησκευτικά κριτήρια; Πιθανόν. Φυσικά, δεν θα υποστηριχθούν ποτέ δημόσια. Γιατί; Διότι ξαναχτίζουν την περιοχή μας, αλλά με αίμα και πάλι…
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που άρχισε στην περιοχή μας είναι και σοβαρό, αλλά και ελεγχόμενο, παρότι μοιάζει εκτός ελέγχου. Μετά από μερικά χρόνια, κάποιοι θα λένε ότι ήταν απρόσεκτοι και δεν έβλεπαν κάτι πολύ καθαρό…

Keywords
Τυχαία Θέματα