Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» 33 πολιτικούς

«Μαύρη» λίστα με 33 πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το επόμενο χρονικό διάστημα καλούνται να ερευνήσουν αν τα πρόσωπα αυτά απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία λόγω της θέσεώς τους ή αν απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για πολιτικούς που κατείχαν στο παρελθόν, ή εξακολουθούν να κατέχουν ακόμα και σήμερα, θέσεις υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών. Ήδη, έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ενώ παράλληλα θα ελεγχθεί

εξονυχιστικά η κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

Οι πολιτικοί ελέγχονται είτε με εισαγγελική παραγγελία, για υποθέσεις που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, είτε με πρωτοβουλία του ΣΔΟΕ, στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταγγελίες με συγκεκριμένα στοιχεία, οι οποίες κρίνονται σοβαρές από τους ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο προβεβλημένοι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας –οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα μίντια και με τον τρόπο ζωής τους– προστέθηκαν στη λίστα των πολιτικών που ελέγχονται από την περασμένη εβδομάδα. Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται και δύο δήμαρχοι της Αττικής.

Τουλάχιστον τρεις από τους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ χειρίστηκαν στο παρελθόν υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων ή αναθέσεις δημόσιων έργων. Επίσης, ελέγχονται τουλάχιστον δύο πολιτικοί με αιχμή τις βίλες που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια σε νησί των Κυκλάδων.

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα