Βενιζέλος: Οι ενδοκυβερνητικοί συσχετισμοί είναι καλύτεροι για τον τόπο μας

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του προοδευτικού πόλου στις Ευρωεκλογές θα σημάνει ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς που θα είναι «καλύτεροι για τον τόπο και τον λαό». Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας.

Υπόθεση Μπαλτάκου

Ως προς στην υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Βενιζέλος

έκανε λόγο για ένα «άθλιο και αδιανόητο» περιστατικό, που ωστόσο φανέρωσε «το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του προοδευτικού πόλου στην κυβέρνηση». Χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι ένα κυβερνητικό στέλεχος «φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος».

Επίσης, εξαπολύοντας σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι παρουσιάζει «φίλια συμπεριφορά» προς την « εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Με αφορμή την αναζωπύρωση της συζήτησης για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ είναι ιστορικές, ιδεολογικές, και θεσμικές. Ακόμη ανέφερε ότι η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει «ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει».

Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

«Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο δρόμος της ανάπτυξης

Αναφερόμενος στους πυλώνες της ανάκαμψης, τόνισε ότι ο πρώτος είναι ο πολιτικός, η σταθερότητα, η εθνική ενότητα, η ανάδειξη της έννοιας της υπευθυνότητας.

Δημοσιονομικός πυλώνας

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι κάτι αδιάφορο για τους πολίτες, αλλάζει τη ζωή τους δραστικά και αποτελεί «πιστοποίηση της αλλαγής της σελίδας, γιατί μαζί με αυτό έρχεται η βιωσιμότητα του χρέους». Χαρακτήρισε δε «τραγικό λάθος» να αμφισβητείται στην Ελλάδα η βιωσιμότητα του χρέους. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα ετοιμάζεται για επάνοδο στις αγορές, σταδιακή και προστατευμένη» που «είναι χρήσιμη γιατί μας επιτρέπει να επανατοποθετηθούμε στις αγορές, οι οποίες «δέχονται με χαρά την αλλαγή στην Ελλάδα».

Αναπτυξιακός πυλώνας

Ο Βενιζέλος έκανε λόγο για την επανέναρξη των οδικών δικτύων, ενώ γενικά υποστήριξε ότι το θέμα της ανεργίας μπορεί να λυθεί ουσιαστικά μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Κοινωνικός πυλώνας, μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας

Στην συνέντευξη υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στην Ελλάδα να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς ασφάλιση υγείας και πρόσθεσε ότι «χτυπάμε την απόλυτη φτώχεια με σειρά μέτρων και το πρωτογενές πλεόνασμα και προχωράμε στο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και με τη συμβολή της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεσμικός πυλώνας

Ως προς αυτόν τον πυλώνα σημείωσε ότι όλοι θέλουν ένα κανονικό κράτος και ότι είναι σημαντικό το να μην υπάρχει το άγχος των απολύσεων και πως η κινητικότητα χωρίς απολύσεις είναι κάτι καλό. Στον ίδιο πυλώνα εντάσσεται και το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη, μέσω της λειτουργίας της αστυνομίας.

Ευρωπαϊκός πυλώνας

Ο Βενιζέλος τόνισε ότι ελληνική προεδρία της Ε.Ε. «πηγαίνει εντυπωσιακά καλά» και «εισπράττουμε από παντού επαίνους». Υπογράμμισε ακόμα ότι στην εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα τοποθετείται στα διεθνή ζητήματα με κριτήριο τι την ενισχύει στα δικά της ανοικτά μέτωπα. «Έχουμε ακολουθήσει μια γραμμή που μας καθιστά διεθνώς αξιόπιστους και μας δίνει κεφάλαιο στα δικά μας θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Βενιζέλος: Οι ενδοκυβερνητικοί συσχετισμοί είναι καλύτεροι για τον τόπο μας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα