Κάπα Research: Μόνος πρώτος ο Σαμαράς – Κερδισμένη η Χρυσή Αυγή από τον Μπαλτάκο

Η αισιοδοξία που διέτρεχε την οικονομία στο πρώτο κύμα της διπλής έρευνας που έγινε(το τριήμερο 1 και 3 Απριλίου) για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής ενίσχυε σημαντικά τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και την έφερνε στην πρώτη θέση , δύο μονάδες υψηλότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα της Κάπα Research, στο πρώτο κύμα απαντήσεων που ελήφθησαν από τους ερευνητές της δημοσκοπικής εταιρείας, στις 1 και 2 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία

έδειχνε να ανακάμπτει στο 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούσε στο 19.6%, το Ποτάμι διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα στο 9.2% η Χρυσή Αυγή στα χαμηλά της στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελιά στο 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,9%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,1% ενώ το 6,5% δήλωνε ότι θα ψηφίσει άλλα κόμματα, λευκό- άκυρο το 1,8% και 17,1% δήλωσαν αναπόφασιστοι.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο κύμα της έρευνας(3 Απριλίου) και υπό το βάρος των εξελίξεων με την υπόθεση Μπαλτάκου, η Νέα Δημοκρατία υποχωρούσε στο 20.8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε στο 21,5%, το Ποτάμι υποχωρούσε στο 8.5% καθώς φαίνεται ότι δεν ευνοείται καθόλου από κλίμα πόλωσης, η Χρυσή Αυγή κέρδιζε και ανέβαινε στο 7,7%, ΚΚΕ στο 6,2%, Ελιά στο 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανέβαιναν στο 4%και η ΔΗΜΑΡ στο 1,7%.

Παραμένει σταθερό το προβάδισμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στις 3 Απριλίου στο 33,3% και τον Αντώνη Σαμαρά στο 41,2%.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Κάπα Research: Μόνος πρώτος ο Σαμαράς – Κερδισμένη η Χρυσή Αυγή από τον Μπαλτάκο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα