Το ΔΝΤ μιλά για νέο κούρεμα

«Με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης» απαιτείται νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ,  η οποία βρίσκεται στα χέρια της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News τα στελέχη της Κομισιόν εξηγούν ότι «Το πρόβλημα της Ελλάδας

μοιάζει με Λερναία Ύδρα».

Η έκθεση δόθηκε στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, στον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, ενώ τέθηκε στη διάθεση του Κολλεγίου των Επιτρόπων. Επίσης, και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σενάρια για την Ελλάδα είναι δύο: αν παρά τον επιπλέον χρόνο προσαρμογής η κυβέρνηση δεν φέρει ορατά αποτελέσματα ή χάσει το παιχνίδι της επικοινωνίας με την Κομισιόν, η ελληνική «υπόθεση» θα κλείσει άδοξα.

Ωστόσο, υπάρχει και το καλό σενάριο: η κυβέρνηση να καταφέρει να δρομολογήσει όσα έχει συμφωνήσει με την τρόικα και οι ελεγκτές να εισηγηθούν τη συνέχιση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες του  Reuters, τόνιζαν ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες εμφανίζονται έτοιμες να δεχθούν νέες απώλειες με στόχο την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους σε επίπεδα του 100% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα