Ολες οι πληροφοριες για το ξεπουλημα της αγροτικης τραπεζας,στην πειραιως του σαλλα


Την αυλαία των συγχωνεύσεων στις ελληνικές τράπεζες άνοιξε την Παρασκευή η Αγροτική Τράπεζα, δημιουργώντας μία νέα δυναμική για την αναδιάταξη του κλάδου, που για 14 ολόκληρα χρόνια δεν ήταν κάτι άλλο παρά μόνο... ασκήσεις επί χάρτου. Μέχρι τις αρχές φθινοπώρου θα έχουν απορροφηθεί από τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες
και οι τράπεζες Emporiki Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ετσι, μετά την απορρόφηση του καλού τμήματος της ATEbank από την Τράπεζα Πειραιώς, η αγορά αναμένει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο αντιμετωπίζει το ίδιο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που είχε και η Αγροτική, αφού οι δύο κρατικές τράπεζες έχουν λάβει παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου για τη δημοσίευση των ισολογισμών τους, που αφορούν την οικονομική χρήση του 2011.
Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί ο τρόπος επανακεφαλαιοποίησης και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με πηγές θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της Αγροτικής.
Η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα είναι οι δύο προφανείς ενδιαφερόμενοι για το «καλό» τμήμα του ΤΤ, αφού ήδη κατέχουν από 6% του μετοχικού κεφαλαίου του κρατικού πιστωτικού ιδρύματος. Παράλληλα, οι τρεις διεκδικητές της Emporiki Bank, οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Εurobank, έχουν ήδη καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής της Credit Agricole, σύμφωνα με πηγές της αγοράς και μένει η αξιολόγησή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα