«Το άλμπουμ της ζωής μου, ούτε το καίω, ούτε το κρύβω, όπως κάνουν άλλοι»

Έκανε την έκπληξη, αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού για την τοπική αυτοδιοίκηση και… επιστρατεύτηκε από τις Βρυξέλλες για να κερδίσει τη «μητέρα των μαχών» στην Περιφέρεια Αττικής. Ο λόγος για το μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ, Γιώργο

Κουμουτσάκο.

Μέχρι σήμερα ο «εκλεκτός» της ΝΔ κρατά κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά το πρόγραμμά του και την προεκλογική του καμπάνια. Μιλώντας στο «Π» αποκαλύπτει ότι η φιλοσοφία γύρω από την οποία θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμά του για την περιφέρεια κρύβεται μέσα σε μια… ΔΑΔΑ, που σημαίνει Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Αλληλεγγύη και πάνω από όλα συνοχή. Έρχεται με «αέρα» ευρωπαϊκό και υπόσχεται μια νέα αρχή, καθώς, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος: «Με κατεστημένες λογικές δεν προχωράς μπροστά».

Στην Άννα Καραβοκύρη

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής έδωσαν ξεκάθαρη νίκη στον νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, και μεγαλύτερα ποσοστά στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δουρου. Μάλιστα, αν ο υποψήφιος της ΝΔ περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε η αναμέτρηση θα αναδείξει πρώτο τον Γιάννη Σγουρό και, μάλιστα, με ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που θα είχε αν αντιμετώπιζε την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς εκτιμάτε τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα;

Οι δημοσκοπήσεις μέτρησαν μόνο την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου και τίποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, μετρήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου απέναντι στην προεκλογική καμπάνια της κυρίας Δούρου, η οποία μετράει ήδη ενάμιση μήνα απέναντι στο «αυτοδιοικητικό κατεστημένο» του νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού. Οταν έγιναν οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων, εγώ δεν είχα προλάβει ακόμα να οργανώσω ούτε το γραφείο μου στην Αθήνα.

Ποιον θα θέλετε να έχετε απέναντί σας στον δεύτερο γύρο των εκλογών;

Τα προβλήματα. Θέλω να έχω απέναντί μου μόνο τα προβλήματα της περιφέρειας. Εγώ δεν θα μπω στη λογική των προσωπικών αντιπαραθέσεων και των ονομάτων. Δεν το έκανα ποτέ στην πολιτική μου σταδιοδρομία και δεν θα το κάνω και τώρα. Αν με προκαλέσουν, όμως, δεν θα διστάσω. Οταν μπαίνεις στη μάχη, μάχεσαι με όλες σου τις δυνάμεις. Αυτό θα κάνω και εγώ. Εξάλλου, κανείς από τους υποψηφίους μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά του.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητά σας είναι κομματική. Τι απαντάτε;

Η πραγματικότητα είναι μία και αδιαμφισβήτητη. Ασφαλώς και είμαι ευρωβουλευτής της ΝΔ. Εγώ, όμως, δεν πρόκειται να απαρνηθώ την κομματική μου ταυτότητα, όπως κάνουν άλλοι. Το άλμπουμ της ζωής μου ούτε το καίω ούτε το κρύβω, όπως κάποιοι άλλοι. Η πορεία μου, τόσο η επαγγελματική όσο και η πολιτική, είναι ξεκάθαρη και δεν ντρέπομαι καθόλου γι’ αυτήν. Απεναντίας είμαι υπερήφανος, διότι στα 18 χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας υπηρέτησα με ακεραιότητα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και στην πολιτική μου σταδιοδρομία πάλι υπηρέτησα τα εθνικά μας συμφέροντα ως ευρωβουλευτής. Οπότε, η δική μου υποψηφιότητα είναι ζυμωμένη για να εξυπηρετεί το ευρύτερο σύνολο και δεν ασχολούμαι με κομματικά συμφέροντα. Δεν γεννήθηκε κανείς περιφερειάρχης. Αυτό που πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες πάνω από την κάλπη είναι το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου και η διαδρομή του, το πολιτικό του ήθος και οι δυνατότητές του να αντεπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών μας.

Ως ευρωβουλευτής, τι επαφή μπορεί να έχετε εσείς με την ελληνική πραγματικότητα και ειδικότερα τι επίγνωση, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου;

Ασφαλώς και έχω επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και βαθιά επίγνωση των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία. Το ότι ένας ευ- ρωβουλευτής είναι αποκομμένος από την Ελλάδα, είναι μύθος. Πώς είναι δυνατόν ένας ευρωβουλευτής να μην έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και να διαχειρίζεται τόσο κρίσιμα θέματα της χώρας του; Μα, για ποιον εργαζόμαστε; Για τα εθνικά μας συμφέροντα, φυσικά. Τα τελευταία πέτρινα χρόνια της κρίσης έδειξαν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά όλων μας. Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η πρώτη γραμμή υποστήριξης των εθνικών στόχων, προτεραιοτήτων και επιδιώξεων.

Αν τεθεί ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές θα παραδώσετε την έδρα σας στις Βρυξέλλες;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδώσω την έδρα μου, ωστόσο, από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι τη λήξη της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο απομένουν δύο μήνες, οπότε δεν είναι σοβαρό να συζητάμε κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά, εκτός από τα διαδικαστικά, υπάρχει και ένα θέμα ουσίας. Στο Ευρωκοινοβούλιο είμαι εισηγητής ενός κρίσιμου νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η Ευρώπη αναφορικά με τα λιμάνια και στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο, γιατί θα πλήξει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Οπως καταλαβαίνετε, αν αντικατασταθώ, η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να χειριστεί το θέμα αυτό προς το συμφέρον της.

Ξεκινήσατε την προεκλογική σας εκστρατεία από τα Κύθηρα, γιατί;

Το ξεκίνημα της πορείας προς τις περιφερειακές εκλογές από αυτή την περιοχή, που είναι ξεχασμένη και προκλητικά παραμελημένη από την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, σηματοδοτεί τη δέσμευσή μου ότι όλοι οι πολίτες και όλες οι περιοχές της περιφέρειας πρέπει να έχουν την προσοχή και τη φροντίδα του περιφερειάρχη χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφορεί

The post «Το άλμπουμ της ζωής μου, ούτε το καίω, ούτε το κρύβω, όπως κάνουν άλλοι» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα