Ποια είναι η «σχιστομάτα», δεξί χέρι του Τόμσεν, που οι Έλληνες υπουργοί χαρακτηρίζουν «τρελή»

Μπορεί στο ευρύ ελληνικό κοινό ο γνωστός «δύστροπος» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να είναι ο Πολ Τόμσεν, ωστόσο υπάρχει άλλο ένα στέλεχος το οποίο «ταλαιπωρεί» και δεν καταλαβαίνει τους Έλληνες αξιωματούχους που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση.

Ο λόγος για την Χιου Τζιν, την «σχιστομάτα» Αμερικανίδα και απόφοιτο του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ η οποία αμείβεται με 350.000 ετησίως. Η Χιου ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του

έτους προκειμένου να αντικαταστήσει την Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα και από τότε έχει γίνει το δεξί χέρι του Πολ Τόμσεν. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Τόμσεν της έχει δώσει απεριόριστες εξουσίες με αποτέλεσμα οι Έλληνες αξιωματούχοι να βρήκαν άλλον έναν «μπελά».

Η Χιου Τζιν σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πλήρως τυπική στην δουλειά της σε σημείο που ζητά να διαβάζει παλαιότερους νόμους προτού έρθουν αυτοί του Μνημονίου για να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν είναι.. ανεπίδεκτη μαθήσεως σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι εννοούν πολλοί που κάνουν λόγο για υπερφορολόγηση των Ελλήνων.

Η δυσφορία ανάμεσα στους Έλληνες διαπραγματευτές είναι τέτοια που φτάνουν σε σημείο να την χαρακτηρίσουν «τρελή», απορώντας «πώς είναι δυνατόν να ζητά τόσο παράλογα πράγματα».

The post Ποια είναι η «σχιστομάτα», δεξί χέρι του Τόμσεν, που οι Έλληνες υπουργοί χαρακτηρίζουν «τρελή» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα