Την Τρίτη ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων

Αύριο Τρίτη θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι θα δοθεί δυνατότητα μετεγγραφών και σε όσους εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ

το 2011.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι «επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες».

Επιπλέον είπε ότι μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2012 και οι αιτήσεις ήταν 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων πέρυσι.

«Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011», συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς».

Αναφερόμενος στις πανελλαδικές, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι οι υποψήφιοι στο μέλλον θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα, που είναι τώρα, για να μην δοκιμάζονται οι αντοχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα