«Ο Σπανούλης έχει χαρακτήρα πρωταθλητή»

22:36 10/6/2013 - Πηγή: TNSite
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Νικ Καλάθης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «rsport.ru».

Επίσης, ο γκαρντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που υπάρχει μεταξύ των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σε σύγκριση με τους Ρώσους φιλάθλους, ενώ αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει γνωστό το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Για το αν μπορεί να συγκρίνει

την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2011, με την κατάκτηση του φετινού Eurocup: «Είναι δύσκολο να συγκρίνεις τους δύο τίτλους, καθώς είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, γιατί είναι κάτι δύσκολο, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Φυσικά και το Eurocup σημαίνει πολλά για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση, καθώς όταν υπέγραψα στη Λοκομοτίβ, στόχος μου ήταν να πανηγυρίσω μαζί της έναν ευρωπαϊκό τίτλο».

Για το αν μπορεί να συγκριθούν οι φίλοι της Κουμπάν με εκείνους του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πολύ επιθετικός, θα έλεγα. Στο Κράσνονταρ είναι πιο φιλικοί όταν υποστηρίζουν την ομάδα. Εδώ, είναι όπως μου αρέσει. Στο ρωσικό μπάσκετ δεν υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα, όπως στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όπου οι οπαδοί είναι σε “πόλεμο”. Επίσης, είναι δύσκολο να το συγκρίνεις, γιατί στην προηγούμενή μου ομάδα το γήπεδο είναι χωρητικότητας 17.000 θέσεων, ενώ εδώ είναι το μισό».

Για το αν η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του: «Η σεζόν που πέρασε, ήταν πολύ σημαντική για μένα, γιατί βελτιώθηκα αγωνιστικά. Στον Παναθηναϊκό είχα συμπαίκτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ, με αποτέλεσμα να έχω μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Όμως, μπορώ να πω πως έμαθα πράγματα. Στο Κράσνονταρ, φέτος, είχα ηγετικό ρόλο. Είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα και να αποδείξω πως έχω τα φόντα για να παίζω ως βασικό πόιντ γκαρντ».

Για το αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκτήσει τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο οι τρεις Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει, ούτε τα βραβεία MVP. Το θέμα είναι ότι έχει δυνατό χαρακτήρα, τον χαρακτήρα του πρωταθλητή. Τώρα, εάν τον πάρει η ΤΣΣΚΑ ή όχι, θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να την αντιμετωπίσεις την επόμενη σεζόν».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο NBA: «Φυσικά και θέλω να παίξω εκεί. Μεγάλωσα στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω τίποτα παραπάνω. Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρω. Εάν, όμως, δεν πάω εκεί, φυσικά και θα μείνω στη Λοκομοτίβ, καθώς έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα