Ταϊλάνδη: Απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 5 ατόμων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ανθρώπων, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ για τις επόμενες 60 ημέρες.

Επιβάλλεται και λογοκρισία στα ΜΜΕ

Η απαγόρευση, η οποία αφορά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται στην πρωτεύουσα από τις αρχές Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον ασκούντα χρέη υπουργού Εργασίας και διοικητή του Κέντρου Διατήρησης της Ειρήνης

και της Τάξης (CMPO), Τσαλέρμ Γιομπάμρουνγκ.
«Οι συγκεντρώσεις πέντε ή περισσοτέρων ατόμων σε περιοχές που έχει απαγορεύσει η CMPO δεν επιτρέπονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας The Nation. «Δεν επιτρέπονται ενέργειες οι οποίες υποκινούν αναταραχές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, το CMPO σημείωσε ότι με βάση το διάταγμα για την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης

The post Ταϊλάνδη: Απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 5 ατόμων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα